Padel vid havet i Lysekil.
Foto: Norra Hamnen Padel
Nya padelbanor

Ny spektakulär anläggning vid havet — erbjuder mat och bar: ”Fantastiskt”

ANNONS

Det händer grejer på västkusten, minst sagt.
För två månader sedan öppnade spektakulära Norra Hamnen Padel i Lysekil — och om tio dagar spelas en pengastinn elitturnering i Fiskebäckskil.

— De som varit här tycker det är fantastiskt, säger Joakim Eriksson som är delägare vid Norra Hamnen Padel och Fiskebäckskils Padelcenter om de nya banorna som ligger några meter från havskanten i Lysekil

I oktober grundades Norra Hamnen Padel och man öppnade då två inomhusbanor. Sedan första veckan i juni står även tre utomhusbanor (två dubbel, en singel) till förfogande mellan hallen och havet. Dessutom finns gym och en restaurang/bar med fullständiga rättigheter.

— Vi hyr ut restaurangen till två bröder som nu har  öppnat Bandeja Bar, där det serveras sydamerikansk mat och det finns alkoholservering, berättar Joakim Eriksson för PadelDirekt.

Foto: Norra Hamnen Padel

Bilderna på banorna och restaurangen är minst sagt lockande. Det finns även ett stort plus för den som kommer båtvägen.

— Vi har ett tiotal båtplatser som man får låna om man ska spela padel. Vi vill att man ska kunna spendera en heldag hos oss. Padel, ta en drink, vi hyr även ut supbrädor. Och typ 100 meter bort finns kända badet Rinkenäs.

Tennisprofilerna möts

Joakim Eriksson är även pressansvarig för Nintendo Invitational i Fiskebäckskil, som går av stapeln på Fiskebäckskil Padelcenters utomhusbanor 20-22 juli

— Startfältet är spikat och vi har alla svenska topp tio-spelare, med undantaget Daniel Windahl som tyvärr hoppat av för att han är väldigt sliten, berättar Eriksson.

Tävlingen sticker ut med internationella toppnamn som Godo Diaz och Fernando Poggi bredvid den svenska eliten. På damsidan paras de bästa svenskarna (Sofia Arvidsson undantaget) med internationella elitspelare.

Även Jonas Björkman deltar och slåss om den totala prissumman om 300 000 kronor. På den populära kustpärlan får sommargästerna möjlighet att spana in fin padel — och en kul tennismatch.

— Vi kommer köra med drygt 600 pers på läktarna som byggs upp. Vissa biljettkategorier är slutsålda men det finns en del biljetter kvar att köpa på Tickster säger pressansvarige Joakim Eriksson.

Nintendo Invitational är ett lite kul namn på en padelturnering. Hur kommer det sig?

— Ove som har Nintendo Switch Sverige spelar en del tennis med oss och tyckte detta var en rolig grej att vara med på. Så Nintendo valde att bli huvudsponsor.

— Sen måste jag berätta en kul sak, utan att jag vill ta fokus från padeln, att det blir en tennismatch på tisdagen (20 juli) med Jonas Björkman och Robin Söderling. Vi siktar på att få till en dubbelmatch med ytterligare två kända namn, men annars blir det en grym singelmatch mellan Jonas och Robin. 

Foto: Norra Hamnen Padel

Foto: Norra Hamnen Padel



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: