På bilden: Claudia Fernandez & Carla Serrano.
Foto: Viktor Andersson.
Padel-EM

15-åringens succé — hyllas av stjärnan: ”Borde spela professionellt”

ANNONS

Claudia Fernandez, lägg det namnet på minnet. 
Den 15-åriga underbarnet gick tillsammans med den åtta år äldre partnern Carla Serrano hela vägen till åttondelsfinal i öppen klass på EM.
Där tog det stopp — mot idolerna Marta Ortega och Tamara Icardo. PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

— Det är galet, att bara vara 15 år och få spela mot Marta och Tamara, det är spelare som vi ser på tv varje helg, det är fantastiskt — som en dröm, sa Claudia Fernandez till PadelDirekt efter den matchen.

En nervös start visserligen, som ledde till 0-6, men i andra set slappnade Serrano/Fernandez av, förlust 4-6. 

— Vi sa att vi skulle spela utan rädsla och vi försökte ta game för game och hoppades att kunna nå tiebreak. Vi nådde nästan fem game, Vi är glada över vår insats, sa Fernandez partner Carla Serrano efter matchen. 

Snabbt gick det att se vilken enorm potential 15-åringen från Madrid har. Snabb, följsam och skolad sällar hon sig till en talangskara på damsidan som består av kanske 5-6 namn till, där bland annat hennes namne Claudia Jensen, 16, befinner sig. 

— Det känns inte som att hon är 15, hon är mogen, det är väldigt kul att spela med henne. Hon kan absolut bli en av de bästa spelarna i världen. Om hon får rätt förutsättningar så har hon all potential att bli bland de bästa, säger Serrano om sin unga partner. 

”Kommer bli så bra”

Motståndaren Marta Ortega fyller i: 

— Hon kommer att bli så bra. Hon borde redan nu börja spela professionellt för det är en ganska stor skillnad på att göra det och att spela juniorpadel. Det är det svåra steget att ta och jag tror att det hade varit bra för henne att redan nu leva i den professionella miljön. Det kommer hjälpa henne att bli bättre och utveckla olika delar av sitt spel, säger storstjärnan Marta Ortega, tidigare världsetta och numera rankad åtta i världen och fortsätter: 

— Men det är min åsikt, det var så jag gjorde men det är en lång väg. Hon måste spela många matcher i Pre Previa och Previa, visa upp sig där göra sig ett namn, då kommer spelare upptäcka henne och vilja spela med henne. Man måste ha tålamod i början men det är den rätta vägen enligt mig. 

Claudia Fernandez har spelat padel i sju år så utvecklingen har gått enormt fort och faktum är att det det finns en hel del spelare till med liknande situation som är ett par år äldre. Ovan nämnde Jensen men också EM:s överraskningspar Noa Canovas, 17 och Jimena Velasco, 17. Samt Carmen Goenaga, också hon 17. 

— Mitt mål nu är att nå WPT:s huvudrunda, det är där jag vill vara. Min stora dröm är att spela med de bästa i världen, säger Fernandez. 

Är ni nöjda med spelet under EM?
— Ja väldigt nöjda, det hade varit kul med någon match till men det är svårt mot dessa spelare. RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.

Den här artikeln handlar om: