Lucas Campagnolo och Lucas Bergamini.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Brasilianska stjärnan tillbaka på WPT efter corona — så gick det för svenskarna i kvalet

ANNONS
Han har missat två raka WPT:s efter att ha drabbats av covid-19, men nu är Lucas Bergamini tillbaka.
Lucas Campagnolos partner är återställd och redo att spela igen — paret går in mot i Valencias WPT i kväll.

World Padel Tour-stjärnan Lucas Bergamini från Brasilien har missat både Valladolids och Marbellas WPT-Masters efter att ha insjuknat i corona. 

Valencias World Padel Tour-tävling drog igång i söndags med förkval (Pre Previa). Sverigebekantingen Cayetano Rocafort lyckades vinna två matcher med sin nya parter Jose Gaspar och gå till final i förkvalet, väl där blev det dock förlust. 

Daniel Windahl och Calle Knutsson har valt att gå skilda vägar ett tag på WPT. Men det började inte bra för någon av dem, Calle förlorade tillsammans med Cristobal Garcia Blanco i den första omgången och Daniel Windahls partner Maty Marina tvingades bryta sin match efter att ha dragit på sig en ryggskada.

Simon Vasquez/Johan Bergeron lämnade återbud redan inför turneringen på grund av en krånglande rygg hos Simon Vasquez. Så det blev inga svenskar i huvudturneringen den här gången. 

Däremot kommer Valencia-publiken att få se två brassar som inte spelat med varandra på ett tag. Efter att Lucas Bergamini drabbats av corona har han missat två turneringar men nu är han alltså tillbaka igen. I den första omgången av huvudrundan (sextondelsfinal) ställs han och Campagnolo mot Adrian Allemandi/Coki Nieto på onsdagskvällen.

Se hela dagens spelprogram här.📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: