Las Vegas, USA.
Svenska Landslaget

Sverige till historiskt veteran-VM

ANNONS

Sverige är anmält till veteran-VM i Padel med både ett damlag och ett herrlag. Mästerskapet spelas i Las Vegas, USA den 11-16 oktober 2021 och arrangeras av Internationella Padelförbundet.

I går kunde PadelDirekt berätta att Svenska Padelförbundet siktar på att åka till Qatar-VM i november. Nu meddelar man att Sverige för första gången deltar i veteran-VM — totalt 26 nationer är anmälda till mästerskapet i Las Vegas.

Svenskarnas intresse för att delta har varit stort. Uttagningar till lagen pågår och kommer att kommuniceras i veckan.

— Vi ser fram emot att vara med och fightas om placeringarna. Med den utveckling svenska padel har haft, ska det bli spännande att se hur Sverige står sig även inom veteranpadeln, säger Svenska Padelförbundets media- pressansvarige Kent Persson.

Svenska Padelförbundet har med anledning av detta utsett Birgitta Bengtson och Dan Andersson till spelande förbundskaptener för respektive lag.

Senast veteran-VM spelades var 2018 och Sverige hade då inget deltagande i tävlingen. 

— Vi ser båda fram emot att delta med starka lag i årets veteran-VM i Las Vegas, säger Birgitta Bengtson och Dan Andersson.

Parallellt med lagtävlingen genomförs — precis som på EM i Marbella — även en individuell partävling så det blir gott om utmanande matcher för deltagande spelare.

Klasser på veteran-VM

Herrar: +35, +40, +45, +50 & +55
Damer: +35, +40 & +45


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: