PadelDirekt på EM i Marbella
Sverige förlorade EM:s bronsmatch mot Frankrike.
Foto: Viktor Andersson
Padel-EM

Frankrike vänder och tar hem bronset — Björkman: ”Surt”

ANNONS
Frankrike vänder 0–1 till 2–1 och vinner bronsmatchen över Sverige på EM i Marbella.
— Väldigt surt. Jag lider med killarna, säger förbundskapten Jonas Björkman till PadelDirekt.
PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

MARBELLA

Efter att Simon Vasquez och Daniel Windahl vunnit match 1 och gått obesegrade genom EM som par såg det precis som i semifinalen ljust ut för blågult. Men sedan blev det förluster för Pierre Bonfré/Viktor Stjern och Pablo Figueroa/Calle Knutsson i match 2 och 3 — game over.

— Precis som i går så har vi massa lägen. Massor av no add (golden point) men tyvärr vinner vi inte de viktiga bollarna, säger Jonas Björkman.

Den före detta tennisstjärnan har ändå hunnit landa i Sveriges starka prestation på EM i Marbella när vi träffar honom dryga kvarten efter matchbollen.

— För två år sen tror jag inte att Frankrike och Italien räknat med att vi skulle kunna utmana dem. Skrämma dem. Nu är vi där. Det är det vi får ta med oss, för killarna är det tufft nu men om några dagar kan man nog känna att fjärdeplats ändå är bra.

Hur upplevde du känslan i laget nu efter förlusten?
— Klart att de är besvikna, det ska dem vara. De känner att de tagit jättekliv och kan utmana. Sen är det ju det här med utomhuspadel, vi behöver bli bättre där och träna mer på det hemma i Sverige.

— Att få en medalj när alla de här lagen är med (bara Portugal som inte deltog) hade varit det kanske största någonsin för svensk padel. I den konkurrensen som var här.

Du valde Figueroa/Knutsson som tredje par i dag, berätta hur du resonerade kring laguttagningen? 
— Jag ville ha in Calle, framförallt. Och jag tycker att Pablo sett fräsch ut. Vi tappade lite energi i går, Anton och Bruno kanske var lite slitna. Så jag ville ha in något nytt och friskt.

Och det var givet att inte spela till exempel Anton Andersson bredvid Knutsson?
— Jag testade ju dem tidigare i veckan, men de fick inte till spelet riktigt som varken dem eller jag hoppats på. Så det här alternativet kändes tryggare.

”Det var tufft i dag, det var tufft i går”  

2–1-segern för Simon Vasquez och Daniel Windahl över Benjamin Tison/Bastien Blanque är mycket meriterande — precis som Simon Vasquezs och Daniel Windahls vinst i går mot Italien.

— Vi njöt, vi krigade tillsammans. Riktigt härligt att få ge Sverige en vinst, sade Simon Vasquez till PadelDirekt kort efter match 1.

Firma Vasquez/Windahl har nu tagit tre raka stora segrar mot topparen i Nederländerna, Italien och Frankrike. De två sistnämnda är riktigt stora padelnationer.

— Jag tycker det funkat jättebra mellan oss från början. Jag vet vilka bollar Danne vill ha så jag försöker spela fram honom, och han spelar fram mig. Vi spelar som ett lag. Och så har vi pannben hela vägen, vi har viljan att vinna. Där är vi starka.

Benjamin Tison är rankad 85 i världen, Blanque är rankad 120. De båda svenskarna har pendlat mellan 140 och 160 i år.

— Det var en tuff match. Det var tufft i dag, det var tufft i går men vi spelar bra ihopa, säger Simon Vasquez.

Finns det tankar på att spela tillsammans även utanför landslaget?
— Vi utesluter ingenting. Vi har utvecklats mycket sedan vi gick isär för två år sen, och om vi spelar igen i framtiden får vi se.

Bronsmatch Sverige—Frankrike 

Match 1

Simon Vasquez/Daniel Windahl —
Benjamin Tison/Bastien Blanque
Resultat: 7–6, 4–6, 6–2

Match 2
Pierre Bonfré/Viktor Stjern —
Johan Bergeron/Jeremy Scatena
Resultat: 7–6, 3–6, 2–6

Match 3
Pablo Figueroa/Calle Knutsson —
Adrien Maigret/Jerome Inzerillo
Resultat: 6–4, 3–6, 3–6

RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.

Den här artikeln handlar om: