Thomas Johansson.
Foto: APT Padel Tour
APT Padel Tour

APT Padel Tour till Sverige om en vecka: ”Jätteskoj”

ANNONS

Om bara en vecka drar APT Padel Tour-sommaren i gång i Sverige.
På tre veckor avverkas tre tävlingar och det är hög tid att anmäla sig.
— Det ska bli jätteskoj, det blir våra första, historiska turneringar i Sverige, säger APT-chefen Thomas Johansson till PadelDirekt.

Det blir minst sagt intensiva veckor på Hede Padelcenter i Kungsbacka i juli. Kolla bara in det här tävlingsschemat som APT Padel Tour satt ihop tillsammans med gänget i Kungsbacka.

  • 5–11 juli: Future 1000 (herr)
  • 12–18 juli: Open (herr och dam)
  • 19–25 juli: Open (herr och dam)

Future är en öppen klass, medan Open är för eliten.

— Vi hoppas på så många svenskar som möjligt framförallt i future, min målsättning är att få se så många svenskar som man inte sett tidigare. Även norrmän och danskar hoppas jag på, ja egentligen så många nationaliteter som möjligt. I Future kan de allra flesta spela, och drömmen är att det blir fullsmockat med nordiska spelare, säger Thomas Johansson som är tour manager för American Padel Tour (APT).

Han tillägger:

— För open-tävlingarna har vi tuffare kriterier, i Sverige måste man vara topp 30 för att vara med och spela till exempel. Det känns otroligt kul att det är damklass på våra Open-tävlingar också. I Portugal häromveckan var det första gången vi hade en damklass, tjejerna tyckte det var jättekul och nivån var över förväntan tycker jag.

I skrivande stund är två av deltagarna på Future-turneringen i Kungsbacka två välbekanta namn för den som följer Swedish Padel Tour: Staffan Falkenström och Per Hjalmarsson. Thomas Johansson hoppas att det blir rusning att anmäla sig nu när det bara är ett par dagar kvar till deadline för Future (30 juni).

— Anmälan görs på vår hemsida, aptpadel.com. Det är väldigt enkelt, jag tror inte människor vet hur enkelt det är. Man kan välja att betala anmälningsavgiften direkt eller här på plats.

Varför föll valet på Hede Padelcenter?
— Jag är jätteglad över att vi kan genomföra det här på Hede padelcenter, enligt mig är det om inte den finaste anläggningarna i Sverige så en av de allra finaste. Vi vågar inte chansa med svenska sommaren och efter att vi varit där och hälsat på under två dagar tvekade vi aldrig, säger Johansson.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: