Notification
Foto: Padelboard

Padelboard lanserar Mexicano och blir komplett turneringsapp: ”Väldigt högt tryck”

Är du padelfrälst har du säkert hört talats om spelformen Americano. En intensiv turneringsform med många spelare men som ibland tenderar att bli ojämnt. Ett bra komplement som ofta blir jämnare är spelformen Mexicano. 
En turneringsform som Padelboard nu tillfört till sin app och som nu snart gör dem till en komplett turneringsform. 

— Uspen är att det blir jäkligt jämnt och roligt. Vi körde en premiär i Helsingborg och alla var väldigt nöjda, säger Padelboards medgrundare Maximilian Leiding.  

Backa bandet till mellandagarna 2019. Då spelade Maximilian, och det som sedan skulle bli hans kollegor eller team som han kallar det, en klassisk Americano. Det var excelark, kortlekar och kaos. Deltagarna blev allt mer frustrerade över att allt var så analogt och svårt att styra upp. 

— Ja, vi tänkte att detta är ändå 2019 snart 2020. Hur kan det vara så analogt och klumpigt, så mycket pauser, säger Padelboard-medgrundaren Maximilian Leiding. 

Folk visste inte var de skulle, han i sekreteriatet hade typ panikångest, berättar han.  

— Han stannade och började i princip attackera folk som inte ens var med i turneringen för att få ordning på situationen. Det var då någon kläckte ut sig: `Finns det inte en app för sånt här?´. 

På den vägen är det för Padelboard. Ett team samlades ihop, en plattform började byggas, nätverkande startande. Efter hårt jobb parallellt med sina ordinarie jobb kunde en avskalad och icke designad app lanseras hösten 2020. Efter feedback uppgraderades appen och därefter kom bekräftelsen på att plattformen var bra. 

— Den stora förldelen i vår app är att varje spelare själv rapporterar in sitt resultat och håller koll på vad han eller hon ska spela. Det är smidigt och eftersom vi vill kunna hålla turneringar för uppemot 100 personer är det nödvändigt, säger Maximilian. 

Foto: Padelboard.

Men till själva huvudämnet och det som fört Padelboard från en Americano-app till något mer — lanseringen av Mexicano och Padelboards skiftning från renodlad Americano-app till turneringsapp. Vad är då Mexicano, undrar ni kanske? Maximilian beskriver skillnaden med Americano med en koncis men träffande mening:

— Om Americano och vinnarbana skulle få barn skulle det bli Mexicano. 

Precis som i Americano slumpas paren först upp men efter den första matchen ändras spelformen. I stället för att du möter ett nytt slumpvist motstånd stiger du eller sjunker i tabellen och får i nästa match möta spelare närmare din egen rank och således också nivå. 

— Tabellen avgör vem du möter och sedan kör du bara på och det blir oftast jämnare och jämnare hela tiden, säger Maximilian. 

Om du i Americano hela tiden möter olika motstånd och motstånd av varierande grad så kan du i Mexicano få möta samma motstånd flera gånger om. Ju fler matcher som spelas desto mer sätts din ranking och du kan hamna i ett kluster med samma spelare. 

Snart kommer ännu fler nyheter

— På så sätt blir det bara jämnare och jämnare. Uspen är att det blir jäkligt jämnt och roligt. Vi körde en premiär i Helsingborg och trots att vi testade att köra helt utan klasser var alla väldigt nöjda. 

Det är ju ofta det man hör ute i hallarna och runt banorna när man pratar med folk, att den och den matchen var så tråkig för det blev aldrig jämnt. Eller att: ”Vi förlorade men det var ändå en riktigt rolig match för det var jämnt hela vägen”. 
— Precis och det är ju ofta nackdelen med americano. Att det är helt slumpmässigt, då kan det bli ojämnt. Därför är detta ett perfekt komplement till just Americano. 

För Padelboard har införandet av Mexicano varit en riktig succé. Från att ha legat kring plats hundra för nedladdade sport-appar har de nu lyft till topp 25.

— Det är en kraftig ökning och det har varit väldigt högt tryck det senaste. 

Men det slutar inte med lanseringen av Mexicano för Padelboard. Snart kommer ännu fler nyheter. 

— Vi håller håller på att utveckla verktyg för ännu fler olika turneringar. Vi vill kunna erbjuda en rad andra spelformer och gå från en Americano-app till en fulländad turneringsapp. Det är nästa steg.

Till hösten ger sig de dessutom ut på vägarna. För att marknadsföra appen men också för att lära hallägare hur man använder appen. På så sätt kommer hallarna själva att kunna hålla turneringarna och de slipper en onödig mellanhand.  

— Det kommer att göra det mycket mer effektivt för dem och dessutom bespara dem kostnader. Vi har redan hunnit kontakta en hel del hallar. Ses i höst, avslutar Maximilian.

Foto: Padelboard.