WPT Valladolid
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Se publikens hyllning efter tjafset med Lebron: ”Tello, Tello, Tello”

ANNONS
De har haft en tuff säsong bakom sig. Men nu är Federico Chingotto och Juan Tello klara för sin första World Padel Tour-final sedan november förra året. Och vilken tävling de gör det i, denn stora Mastersturneringen i Valladolid, dock inte utan lite tjafs. 

— Det var riktigt dålig stämning mellan de båda vid tillfället, säger Filip Björne Padel Altos reporter på plats i Valladolid. 

VALLADOLID.  I den första herr-semifinalen fick publiken på Plaza Mayor i Valladolid uppleva en skräll. Juan Tello och Federico Chingotto har som bäst varit i en semifinal tidigare denna säsong, i Alicante Open. 

Men nu är paret klara för finalen i årets andra Masters-turnering efter en briljant seger mot världsettorna och årets giganter, Juan Lebron och Alejandro Galan, 6-4, 7-6. 

Den snabba padel som spelas i Valladolid passar Juan Tellos hårda smashspel perfekt. Även Federico Chingotto går oftare på smash i Valladolid än på de normalt långsammare banorna när World Padel Tour spelar längs Spaniens kust.

Federico Chingotto och Juan Tellos taktik var helt rätt från början till slut, de var det bästa laget och vann matchen välförtjänt. Efter matchen började publiken skandera "TEEEELLLOO, TEEEEELOO; TEEEEELOO" som en hyllning till den långa backhandspelaren med det kraftfulla spelet. 

Det var dock inte första gången i matchen som Tellos namn skanderades. Det hände också efter att argentinaren uppmärksammat domaren på något, oklart vad, varpå Juan Lebron snabbt var framme och kommenterade det hela. Efter det uppstod en kort ordväxling mellan de båda och Lebrons partner Ale Galan var framme och pratade med sin partner. 

När tjafset kort därefter fortsatte började publiken skandera: ”Tello, Tello, Tello”.  

Vinsten betyder att laget är klara för sin första World Padel Tour-final sedan november 2020, då laget vann Las Rosas Open. Det är dessutom andra gången som laget når final i en Master-turnering. Senast var i Cascais 2019.  

I finalen möter Federico Chingotto/Juan Tello vinnaren av kvällens semifinal mellan Lucho Capra/Maxi Sanchez och Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: