WPT Valladolid
Alejandra Salazar och Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Triay darrade men stod för magisk avslutning — se slaget

ANNONS

Efter två något sämre turneringar är säsongens favorittippade par Gemma Triay/Ale Salazar klart för sin tredje WPT-final, denna gången i Valladolid.
I mötet med Gemma Triays fjolårspartner Lucia Sainz darrade hon rejält på slutet men lyckades till sist knyta ihop säcken. 

Resultatet skrevs till 6-1, 7-6. 

— Vi har jobbat på det mentala för det är så jämnt och paren vet hur de ska komma in i matchen. Vi behövde verkligen fokusera för att kunna spela på topp. Det är mycket mentalt och det kan vara svårt att avgöra en match men vi är väldigt glada att vi lyckades till slut, säger Alejandra Salazar i WPT:s sändning. 

Det var på väg att bli precis som det blev i parens förra möte i Madrid. Att Triay/Salazar vann första set, ännu enklare denna gång, fortsatte bra i andra set men darrade till rejält i de avgörande lägena. 

I dag hade Triay/Salazar både 4-2 och 5-3 i andra set men precis som i Madrid blev det ett mentalt bryt för den så skickliga Gemma Triay. Hon började missa forehand-slag hon aldrig missar i vanliga fall och i andra set hade faktiskt Gonzalez/Sainz tre setbollar. 

Men några felstudsar senare var det en Ale Salazar som tog ansvar och situationen var utredd. I tiebreaket var Triay tillbaka i vanliga jag och slog bland annat ett avgörande slag från en bra bit utanför buren. 

Det har visat sig vara svårt för Triay att möta sin ex-partner Sainz men denna gången gick det bra. 

— Ibland är spelet både uppochner och då måste den andra spelaren kliva fram. Vi är väldigt glada för vinsten och jag är glad att jag har Ale, säger Gemma Triay i WPT:s sändning.  


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: