WPT Valladolid
På bilden: Pablo Lima & Agustin Tapia.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Tunga skrällen: Marbella-finalisterna utslagna: ”Mycket hjärta igen”

ANNONS

Final I den senaste turneringen och förhoppning om ytterligare kliv den här gången. 
Men i Valladolids Mastersturnering gick det inte alls för Pablo Lima och Agustin Tapia. 
Mot det under säsongen lite smygande paret Luciano Capra/Maxi Sanchez blev det förlust direkt. 

”Ännu en match med mycket hjärta. Vi visste hur vi skulle hålla ut, hålla i det, springa, slåss och vi fick en belöning. Mycket glad att vara i kvartsfinal”, skriver Maxi Sanchez på Twitter. 

I en stekhet tresetare skrevs resultatet till 3-6, 7-6, 7-6. 

Fram till egentligen den senaste helgen och Mastersturneringen i Marbellas WPT har det potentiellt starka paret Pablo Lima/Agustin Tapia varit lite av en besvikelse. Lima har varit skadedrabbad och Tapia har blandat höga toppar med djupa dalar. 

Men så kom då Marbella, utepadel och bländande spel från det brasiliansk-argentinska paret. De pressade Juan Lebron/Ale Galan till tiebreak i det första setet. Ett tiebreak de sedan föll knappt i och sedan kunde Lebron/Galan rycka i från i andra set. De bjöd dessutom på det som förmodligen var årets boll. 

Trots att Lucho Capra och Maxi Sanchez stundtals visat upp lovande padel den här säsongen och till exempel varit i kvartsfinal i två av de tre senaste turneringarna kom ändå gårdagens förlust för Tapia/Lima som en smärre chock. Det var nu den sovande jätten skulle växla upp. 

Capra/Sanchez möter nu stortalangerna Miguel Yanguas/Ivan Ramirez i eftermiddag. En på förhand öppen historia. 


Kvartsfinalerna är i gång — ”Martas” vidare via WO 

Kvartsfinalerna har precis dragit igång men redan nu är Marta Marrero och Marta Ortega klara för semifinal. Motståndet de skulle haft i dagens kvartsfinal Alba Galan/Mari Carmen Villalba tvingades lämna återbud på grund av en skada på Galan — en skada som drabbade henne i sextondelsfinalen mot Barbara Las Heras och Carla Mesa. 

I semifinalen ställs ”The Martas” mot vinnarna i mötet Ari Sanchez/Paula Josemaria mot Delfi Brea/Tamara Icardo. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: