Skiss över nya padelcentret i Piteå.
Nya padelbanor

Vann kommunal tävling — får bygga spektakulärt padelcenter på Berget

ANNONS

I Piteå kommer det att byggas en stor klimatsmart padelanläggning på det så kallade Berget.
— Det ska bli en naturlig mötesplats där alla är välkomna, gammal som ung, nybörjare som proffs, säger Claes Lagergren på GretaBo.

Planen är att bygga ett stort padelcenter uppe på Berget, mellan Piteå kommuns IT-avdelning och Acusticum. Här kommer det rymmas åtta padelbanor, gym, café och möteslokaler, allt samlat i en klimatsmart och välkomnande anläggning. Förhoppningen är även att det ska arrangeras tävlingar och turneringar i centret.

Etableringen är ett resultat av en tävling, arrangerad av Piteå kommun, som gick ut på att olika aktörer fick tävla om möjligheten att etablera sin verksamhet på den eftertraktade marken. Tävlingskriterierna var korta och konkreta.

— Piteå kommun efterfrågade en etablering som gick i linje med våra klimatmål utifrån Agenda 2030. GretaBo presenterade det bästa erbjudandet utifrån ett hållbarhetsperspektiv och blev därigenom beviljade etableringen, berättar Stina Johansson på näringslivsavdelningen, Piteå kommun.

Padelcentret byggs med en driftsmart anläggning med moderna, smarta och tekniska lösningar genom exempelvis solceller på taket, laddstolpar på parkeringen samt grödor och växter för en bättre miljö. Det kommer att bli en tillgänglig plats för motion, samhörighet och glädje.

När padelcentret står klart är ännu inte fastställt men förhoppningen är att det är igång under första halvåret 2022.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: