Emilie Wiklander.
Foto: Padel-Television
Padel-EM

Programledare Wiklander lyrisk över att sända EM: ”En dröm”

ANNONS
EM-slutspelet är bara en vecka bort, EM-kvalet är bara fem dagar bort.
Nu står det klart att Padel-Television — som sänder SPT — köpt rättigheterna till att sända alla Sveriges matcher från EM i Marbella.

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

— Det känns som en dröm som går i uppfyllelse. Att få jobba med ett EM, speciellt med padel som är världens hetaste sport är verkligen ärofyllt, säger Padel-Televisions programledare Emilie Wiklander till PadelDirekt.

På lördag kliver Sverige in i allvaret när herrarnas kvalspel inleds mot Danmark. 18.30 drar padel-EM i gång för svensk del och det blir alltså ett svenskt streamingbolag som sänder från Marbella: Padel-Television.

— Vi har jobbat för rättigheterna ett tag och ska bli jättekul att få följa på nära håll. Så fort det blev klart att Sverige är med har vi kämpat hårt för att få sända EM, säger Emilie Wiklander.

Hon kommer att få en central roll under hela mästerskapet. Padel-Television kommer att sända alla Sveriges matcher på lag-EM i Marbella. Exakt hur det blir med svenska matcherna i ”Öppen klass”, partävlingen som pågår parallellt med lag-EM, är inte riktigt klart.

— Vi kommer att ha lika höga ambitioner som vi haft med våra SPT-sändningar. Vi siktar på att följa upp matcherna med intervjuer och så vidare i studion.

Du fick beskedet om att ni ska sända i dag och åker om några dagar. Vad blir största utmaningen för dig?
— Fördelen är att jag är programledare på SPT så jag kan svenska spelarna bra. Utmaningen blir att sätta sig in i i de andra trupperna, men alla trupper är ju inte officiella än. Så det får man se som en härlig utmaning.


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Se kollektionen och förbeställ här


Den här artikeln handlar om: