Foto: Matchi pressmeddelande.
Svensk Padel

Matchis superlyft — investerare går in med 200 miljoner kronor

ANNONS

Den svenska bokningsjätten inom racketsport, Matchi, får in två tunga investerare — riskkapitalbolagen Verdane och Sprints Capital köper in sig i bolaget. 
Enligt uppgifter till Di Digital får Matchi, som dubblade sin omsättning i fjol, in 200 miljoner kronor på affären.

Efter nio år av hårt slit och gediget arbete har vi säkrat en av de största investeringarna i racketsportens historia. Vi är så tacksamma över alla medarbetares driv och glöd. Det har varit en fantastisk resa att gå från att vara en liten startup till att idag vara världsledande inom vår bransch”, skriver Matchi i ett pressmeddelande. 

Matchis succé fortsätter. Numera är bokningsbolaget störst i världen sett till antalet köp från aktiva användare. I Sverige är bolaget klart marknadsledande och har tagit ytterligare kliv sedan padelns stora boom de senaste åren. I fjol dubblade bolaget sina intäkter och numera finns de också i Norge, Danmark, Finland och Spanien. 

Nu ska de ta ytterligare kliv. Med hjälp av riskkapitalbolagen Verdane och Sprints Capital, där Matchi uppges få in 200 miljoner kronor, ska bolaget växla upp sin internationella satsning. 

”Vi tar nu ny fart och siktar internationellt för att revolutionera spelandet för spelare och hallägare världen över”, skriver Matchi. 

Daniel Ekman, Matchis grundare och vd:

”Vi har byggt det här företaget med en genuin kärlek för racketsport och en önskan om att göra människors liv enklare och roligare. Sprints och Verdane har expertisen för att bygga ut mjukvara, den digitala konsumentsektorn och de kan tillväxt”· 

Daniel Ahlstrand, chef på Verdane:

”Vi har följt Matchi en bra tid nu och är grundligt imponerade över företagets konstanta tillväxt i norden”.  

Voria Fattahi, delägare på Sprints Capital: 

”Vi tror att Matchi är i en unik position för att kunna lyfta inom de närmaste åren och företagets imponerade tillväxt i dag är ett kvitto på hur passionerat medarbetarna hos Matchi har jobbat”. 

Den här artikeln handlar om: