Sök
SPONSRAT INNEHÅLL
Robert Dahlén, Martin Stenström och Fredrik Hörnell.
Foto: PadelDirekt

Padel, relax och frisör — här är ”nästa generations padelanläggning”

Relax-avdelning, restaurang, naprapat, gym, frisör.
Stiga Sports Padel Center i Eskilstuna erbjuder så mycket mer än sina tio banor med tolv meter i fri takhöjd.
— Tanken är att det ska vara nästa generations padelanläggning, säger medgundaren Robert Dahlén.

Det här kommer att låta säljigt, men det är svårt att önska sig mer av ett padelcenter. Den där känslan du fått av att kliva in i en premium-anläggning kommer du definitivt att få när du kliver in i den lyxiga loungen i Eskilstunas nybyggda padel-komplex.

— Vi ska vara en komplett evenemangs-anläggning, med allt från tävlingar till företagsevent. Det är nästa variant av padelhall efter alla industrihallar som byggts i senaste åren, säger Robert Dahlén, delägare och medgrundare.

Det finns en rad verksamheter och ytor i Stiga Sports Padel Center som är svåra att hitta i padel-Sverige. Anledningen? Robert Dahlén nämner ambitionen om ”en komplett, levande sportanläggning”.

 • Åtta dubbelbanor, två singelbanor. Plus en utomhusbana.
 • Restaurang
 • Gym med PT
 • Relax-avdelning
 • Konferensrum
 • Två naprapater
 • Stor lounge med kafeteria
 • Padelshop
 • Minitennis och bordtennis
 • Frisör
 • Försäkringsbolag
 • Ett stort övre plan med utsikt över banorna

Anläggningen öppnade i mars, men med tanke på pandemin har inte evenemangsverksamheten kommit i gång än. Och alla utrymmen är inte riktigt färdigställda.

— Det som ännu inte är klart, men byggs just nu, är restaurangen, som kommer att ha servering inne och även en uteservering mot utebanan, berättar Dahlén.

Vad är fördelen med alla dessa hyresgäster och dess verksamhet?
— Det är mycket för att få liv i hallen, målet är att folk efter pandemin ska vilja hänga här, att det blir ständig rörelse. Det ska vara kul att komma hit. Spela, äta, abonnera relaxen. Se padel från andra våningen, eller gå till gymmet.

Stiga Sports Padel Center.

Stiga Sports Padel Center. 

Vill kunna bygga upp läktare vid behov

Vid sidan av det som kan beskrivas som dubbla centercourts med utspring finns en väl tilltagen yta där det står pingisbord och minitennis-plan.

— Det är en yta som vi även kommer att ha stor nytta av vid event och tävlingar. Vi bestämde oss för att ha en flexibilitet vad gäller läktare, så när vi har turneringar som drar mycket publik så monterar vi läktare på den ytan, förklarar Dahlén.

Förhoppningen är att, så fort coronapandemin är över, få Svenska Padelförbundets förtroende att arrangera en Swedish Padel Tour-tävling.

— En SPT vore kul att ha hit. Sen får vi om det blir nåt ännu större, det är klart att vi kommer försöka få hit bra spelare och bra tävlingar, säger  Stiga Sports Padel Centers medgrundare Fredrik Hörnell.

Ovan nämnda Robert Dahlén och Fredrik Hörnell är tillsammans Martin Stenström trion som ligger bakom hallen, och de är knappast nya i branschen. År 2017 öppnade de Södermanlands första padelhall i en annan lokal i Eskilstuna, en hall som tidigare i år togs över av PDL. Och fram tills dess hade trion varit involverad i tennisklubben i Strängnäs i över tio år.

 — Vi stötte på padeln nere i Spanien när vi var på träningsläger 2014/2015 och kände att det skulle vara kul att jobba vidare med något nytt, berättar Martin Stenström.

Hur skulle ni beskriva padelintresset i Eskilstuna?
— Det har tagits emot över förväntan här i stan. Även om padel var lite okänt i början, folk kom in i hallen och vill köpa flytvästar till paddelturen. Inte så många som visste vad padel var. Men det har gått stadigt uppåt med intresset sedan 2017, säger Stenström. Idag är det mycket etablerat och många som tränar och vill tävla regelbundet.

Relaxavdelningen.

Relaxavdelningen. 

Fullskalig ungdomsverksamhet

En lyxig detalj som inte nämns i facilitets-listan ovan är att det finns bastu i de väl tilltagna omklädningsrummen. Men det är i den bokningsbara relaxavdelningen på våning två man helst bastar — där finns några platser med utsikt över banorna. I relaxavdelningen finns även ett tilltaget bubbelbad med fönster mot banorna.

— Vi tror även att konferensrummet, som är tillgängligt för alla som vill boka in event här, kommer uppskattas. Även vid större tävlingar, för olika genomgångar. Man kan kombinera sitt upplägg på många olika sätt, säger Fredrik Hörnell.

Anläggningen är genomtänkt överlag: ljudnivån dämpas av perforerad plåt i taket och sen att det är olika takhöjd: 12 meter fritt över banorna, och drygt åtta meter för övriga kvadratmeter. Mattorna liknar Mondo-mattorna som används på World Padel Tour.

— Det är Padel Totals mattor, de liknar Mondo. I det här krullgräset märker man inte av sanden som man gör med monogräset, som har raka strån. Det är då sanden far runt. Det ligger lika mycket sand här, tre ton, men det märks inte på samma sätt. Och det är lättare att underhålla, förklarar Martin Stenström.

Hur har ni tänkt kring ljuset? Det känns inte som att det bländar alls.
—Vi såg att hallar började använda takhängd belysning och kontaktade några olika leverantörer. Så vi gjorde ljusberäkningar ur bländningssynpunkt med en aktör som heter Mammut. De rekommenderar att man ska ha åtta 200 lux-armaturer ovanför varje bana, men vi kom fram till att ha tolv för att kunna hissa upp dem ännu högre. Vi har ju 12 meter i takhöjd, och då får vi bort bländningsrisken ännu mer.

Konkurrens finns dock i Eskilstuna: Senaste halvåret har tre nya hallar öppnat, vilket innebär att det är totalt fem hallar i staden nu.

— Vi är den största, och vi är anläggningen som har ambitionen att vara ett sportcenter. Sedan ligger ju Eskilstuna bra till även för alla stockholmare, vi har haft gäng som kommit hit och kört några timmar med tränare till exempel. Såna paketeringar med en weekend i Eskilstuna innehållande padelträning, relax och boende kommer vi erbjuda mer av.

Gänget på Stiga Sports Padel Center är även stolta över att snabbt ha kommit i gång med föreningsverksamhet.

— Vi har fullskalig ungdomsverksamhet i gång, genom föreningen Eskilstuna Padel Club, med drygt 100 juniorer som tränar regelbundet här. Det är kul med ungdomarnas intresse. Jättepositivt med RF-beskedet som kom nu också, det bådar gott för framtiden, säger Fredrik Hörnell.

Loungen med reception och shop i bakgrunden.

Loungen med reception och shop i bakgrunden.


Delar av gymmet.

Delar av gymmet. 


Konferensrummet.

Konferensrummet.


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).