World Padel Tour

Rörd Lebron fick stående ovationer — spelade för sina vänners bortgångna pappa

ANNONS

I en final med Youtube-höjdpunkt efter Youtube-höjdpunkt är det till sist världens bästa par Juan Lebron och Ale Galan som står som segare i Marbellas WPT Master. 

Matchen slutade 7-6, 6-2 mot Pablo Lima och Agustin Tapia. 

Juan Lebron inledde turneringen med att bli utbuad (små burop hördes också när han presenterades inför matchen) och avslutade den med att få stående ovationer. Han var känslosam efteråt. 

— Jag hoppas de älskar mig och jag älskar dem också. Jag är alltid hundra procent med fansen. Det är en ära att spela inför de här fansen i Andalusien. Jag vill dedikera den här vinsten till några vänner vars pappa har gått bort, detta är för honom, säger Juan Lebron i WPT:s sändning.

Hans partner Ale Galan efter vinsten:

— Jag tror det här var vår bästa turnering, som jag sa igår: `Vi har spelat på vårt max den här Mastersturneringen´. All cred till Mariano (Amat) vår coach, han är bäst och får oss att jobba bra tillsammans. Nu vill vi ha mer, säger Galan.

Finalen mot Pablo Lima och Agustin Tapia var galen med en rad mäktiga poäng. 

”En nivå som är helt fantastisk, ibland är det som att man inte har ord. En mäktig final, den bästa enligt mig, kommenterar Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning. 

I en match där Pablo Lina äntligen gick att känna igen och spelade på toppen av sin förmåga var känslan att matchen avgjordes i och med tiebreak i första set. Ett galet välspelat första set fick med all rätt avgöras med tiebreak och där var Lebron/Galan strået vassare. 

Efter den vinsten kunde paret växla upp ytterligare och Lima/Taipa orkade helt enkelt inte hänga med. 

Matchen präglades av en mängd mäktiga dueller och padel på hög, hög nivå. Missade ni den — se den i repris. 

Se också årets boll (?) i spelaren ovan. 


Vill ni veta mer om World Padel Tour — läs vår guide här. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: