Arkivbild från tidigare SM.
Foto: Bildbyrån.
Svenska Landslaget

Klart: Sverige anmält till junior-VM i Mexiko

ANNONS

Sverige deltar i junior-VM i Mexiko i höst.
Det meddelar Svenska Padelförbundet på lördagen.

”Då tävlingssäsongen hittills inte varit igång för juniorerna men kommer igång nu så vill vi beskriva i korthet för kriterierna för uttagningarna av landslaget”, skriver Svenska Padelförbundet på sin hemsida.

Junior-VM spelas 20–26 september i Mexiko.

Förbundskaptenen Andréas Johansson och de assisterande förbundskaptenerna Joel Christensen och Fredric Bengtsson kommer att närvara vid tre SPT Future-deltävlingar i sommar. ”Tävlingar som därmed har extra betydelse för uttagningarna”, skriver förbundet.

Tävlingarna som avgör vilka spelare som blir uttagna till svenska VM-trupperna

  • SPT Future 1: Borås 16-18 juli
  • SPT Future 2: Stockholm Nacka 30/7-1/8
  • SPT Future 3: Åhus 6-8 augusti

Dessa tre tävlingar ingår i Swedish Padel Tour för juniorer, SPT Future. En tour som innehåller klasserna 14, 16, 18 för både flickor och pojkar.

— Jag är väldigt taggad på att få igång junior- och ungdomstävlingarna igen och se hur det ser ut där ute. Min förhoppning är att många har spelat på och tränat under det långa uppehållet och att det syns på tävlingarna, skriver förbundskapten Andréas Johansson till PadelDirekt.

VM-trupperna ska anmälas till Internationella Padelförbundet senast 13 augusti, och på svenskpadel.se listar man vilka egenskaper som kan bli avgörande för spelarna som slåss om VM-platserna.

  • Att vara en god lagkamrat
  • Att vara en god motståndare (fair play)
  • Oavsett med och motgång – rätt attityd och full energi hela vägen
  • Att atleten/spelaren har en seriös inställning och ambitioner med sin padel


Den här artikeln handlar om: