Alejandro Galan och Juan Lebron.
Foto: World Padel Tour, Viaplay.
World Padel Tour

Lebron: ”Aldrig för avsikt att förolämpa någon”

ANNONS

Juan Lebron anses av många vara världens bäste spelare, men han får utstå en hel del burop och inte sällan stark kritik för sina gester och beteende på banan.
Nu går Lebron själv ut och berättar varför hans kroppsspråk inte alltid är det bästa.

Juan Lebrons partner Ale Galan har i en intervju med PadelDirekt försvarat superstjärnans beteende. Världsettan Galan tycker att Madridpubliken betedde sig illa när Lebron blev utbuad på årets första World Padel Tour.

I en intervju med spanska as.com — inför kvällens åttondelsfinal på Marbella Masters — får världstvåan Juan Lebron många frågor om hur han är som person, och hur det reflekterar hans beteende på padelbanan.

— Ingen är densamma på en romantisk middag med sin partner som när du ska vinna en World Padel Tour-turnering, säger Lebron till as.com.

26-åringen förklarar att han vid sidan av banan är en lugn person privat, men att hans vinnarskalle kan bidra till att han framstår som något annat på banan.

— Under matcherna är jag den motiverande och ambitiösa Lebron. Den som alltid vill göra sitt bästa och ge publiken en bra show, säger han.

Juan Lebron är en genialisk spelare, men även högst medveten om att det finns många kritiker som inte uppskattar att han ibland ser smått galen ut på banan. När hans partner gör ett misstag kan Lebron tydligt visa stort missnöje, och han gör det på ett sätt som ser ut att skapa dålig energi och kemi med partner Galan. Men folk som känner personen Juan brukar säga att han sprider positivitet, berättar han själv.

— Jag vill inte att någon ska uppleva mig som en negativ person. Jag har aldrig för avsikt att förolämpa någon. Som jag sa är jag så är jag mig själv i vardagen och även på padelbanan. Ingen är perfekt.

Den extremt talangfulle spanjoren avslöjar även att han "föddes med ett padelracket under armen”, men att det är extremt hårt arbete som tagit honom till världstoppen. Att han är väldigt excentrisk på banan grundar sig till viss del i att han har enorma krav och förväntningar på sig själv. Han vill alltid spela den perfekta matchen.

— Det är inte lätt att förklara... Men jag kräver naturligtvis mycket av min partner. Men det saknas aldrig respekt. Mitt jobb är att vinna, kräva det bästa av mig själv och min partner, säger Lebron.

I morgon fredag spelas kvartsfinalerna på World Padel Tour Marbella Masters, och därmed startar även sändningarna på Viaplay. PadelDirekt rapporterar om Marbellas WPT-turnering hela helgen.

TIPS: Du har väl inte missat vår stora WPT-guide? Läs den här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: