Syskonen Nicolas och Albert.
Foto: #förallabarnpålistan
Svensk Padel

Padelaktör skänker delar av sommarens intäkter till #Förallabarnpålistan

ANNONS

Den ideella organisationen #Förallabarnpålistan ska pryda Padelgårdens välgörenhetsbana i Solna. En del av intäkterna på bana 3 under juni och juli går oavkortat till organisationen.”

Sommaren 2019 blev Paola Palacios då treårige son Nicolas svårt sjuk. Det visade sig vara ett allvarligt fel på hans hjärta och för familjen började en lång väntan på att någon skulle donera ett hjärta. 

Nicolas föräldrar blev offentliga med sin sons situation sommaren 2020, detta för att hjälpa Nicolas men även alla andra barn som väntar på ett organ. Tack vare familjens krävande resa har Paola, vid sidan av sitt jobb som vd på ett techbolag, valt att engagera sig i organdonationsfrågan för barn. Tillsammans med en grupp vänner har hon startat organisationen #Förallabarnpålistan. 

— #Förallabarnpålistan vill ta barnens parti i frågan och kämpar för att inte begrava människor med organ som fungerar, när de istället kan rädda så många liv, en donator kan rädda upp till åtta liv genom att donera sina organ, säger Paola Palacios, ordförande vid #Förallabarnpålistan. 

— För oss på PadelGården i Solna var det en självklarhet att bjuda in #förallabarnpålistan, mycket för att vi har följt familjens kamp men också för att vi anser att det är viktigt att veta att man kan rädda liv genom att ta ställning. Vi behöver ta ett samhällsansvar och gemensamt se till att våga lyfta frågan, säger Padelgårdens ägare Jojje Bretti Lundegard.

— Vi blev väldigt glada när vi fick förfrågan om att vara organisationen som skulle få pryda en av PadelGårdens banor under sommaren. Det är otroligt viktigt för mindre organisationer att få möjlighet att synas i olika forum. Detta ger oss en möjlighet att uppmärksamma allmänheten om vikten av organdonation, säger Paola Palacios, ordförande vid #Förallabarnpålistan. 

— Padel har blivit en populär sport, många spelare besöker vår anläggning flera gånger i veckan. Under sommarsäsongen har vi högt tryck. Att bidra ekonomisk till ideella organisationer känns rätt och jag hoppas att fler anläggningar tar efter och engagerar sig i samhället, säger Jojje Bretti Lundegard.


Fakta: #Förallabarnpålistan 

● #Förallabarnpålistan är en ideell organisation som grundades 2020 med syfte att upplysa allmänheten om organdonation frågan hos barn. 

● Organisationen vill verka för utvecklingen av organdonation i Sverige när det gäller barn. 

● För alla barn på listan arbetar rikstäckande och har ett stort engagemang från norr till söder. 

Se mer på Instagram: #forallabarnpalistan eller besök hemsidan 

https://www.forallabarnpalistan.se/ för att veta mer.


Den här artikeln handlar om: