Jorge Nieto Ruiz och Juan Martin Diaz.
Foto: World Padel Tour
Swedish Padel Open

Avslöjar: Legendaren blir sportchef för SPO — ”bästa personen man kan tänka sig”

ANNONS

Legendaren, den tillsammans med Fernando Belasteguin, tidigare dominanten Juan Martin Diaz var i Sverige för att spela FIP Gold i helgen. 
Han var också här för att bli bekräftad som ny sportchef för FIP-arrangören Swedish Padel Open. 

— Det är med stor glädje vi har anställt Juan Martin Diaz som sportchef för Swedish Padel Open, säger SPO:s vd Urban Johansson till PadelDirekt. 

Det är verkligen en padel-legendar vi har att göra med här. Juan Martin Diaz, som nu hunnit bli 45 år gammal, var den som sida vid sida med ”Bela” i början och mitten av 2000-talet fullständigt dominerade världspadeln. Tillsammans var de världsettor 14 år i rad (!). 

Och trots sin ålder är ”JMD” fortfarande en spelare att räkna med. Så sent som den här säsongen har han tillsammans med sin partner Jorge ”Coki” Nieto varit i kvartsfinal på WPT. Förra säsongen lyckades argentinaren som blivit spanjor, tillsammans med Paquito Navarro, också vinna Spanska Mästerskapen. Hans sjätte titel i karriären. 

— Vi är så jäkla nöjda. Min och Nicklas (Persson, ordförande SPO) kunskap i att arrangera tävlingar kompletteras med den inom padel-världen bästa personen man kan tänka sig. Hans betydelse för sporten har varit enorm, säger vd:n Urban Johansson. 

Juan Martin Diaz om nya rollen: 

 Det känns roligt att nu ta en ny roll och bidra till utvecklingen av svensk padel, säger nya sportchefen Juan Martín Diaz. 

I FIP-tävlingen som fortfarande pågår för fullt på Ultimate Padel blev det i går respass för Juan Martin Diaz. Tillsammans med Jorge Nieto åkte de ut i en mycket välspelad match mot det brasilianska paret Lucas Campagnolo/Lucas Bergamini med 6-7, 5-7. 

I dag klockan 10.50 inleddes semifinalerna som sänds på Padel-Television. Första matchen är mellan just Campagnolo/Bergamini mot Pablo Lijo/Adrian Allemandi. Efter den smäller det ordentligt. Då möter Jeronimo ”Momo” Gonzalez/Javi Rico Miguel Lamperti/Arturo Coello. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: