Daniel Windahl (tv) och Calle Knutsson.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

Avslöjar: Inga sändningar från WPT:s Pre Previa — men finns hopp om Challenger

ANNONS

WPT-organisationen stänger dörren helt för sändningar från deras förkval.
De undermåliga spanska hallarna stoppar ett avtal med Padel-Television.
— Jag kan förstå hur WPT resonerar, säger Thomas Pettersson till PadelDirekt.

I april rapporterade Padelfeber de glädjande nyheterna att ett tv-avtal var nära att slutas mellan WPT och Padel-Television. Avtalet skulle göra det möjligt att få se spelare som Calle Knutsson, Simon Vasquez och Daniel Windahl kvala till WPT. 

Men det blir inga sändningar från World Padel Tours Pre Previa (förkvalet) och förmodligen stänger man även dörren helt för att någon ska köpa rättigheterna för Previa. Svenska streamingaktören Padel-Television har kämpat hårt för att nå en överenskommelse, men ett avtal är alltså inte nära.

— Det finns ingen möjlighet att producera, så det är liksom inte vårt fel. Men jag kan förstå hur WPT resonerar, de vill ju ha en A-produkt när WPT sänds och samma sak även med Challengern, säger Thomas Pettersson, delägare av Padel-Television.

Anledningen till att det fortfarande finns ett litet hopp att sända kvalet (Previa) är att det är aningen mer uppstyrt på anläggningarna när förkvalet är över. World Padel Tour vill helt enkelt att matcher som sänds ut till padelvärlden ska bidra till en professionell bild av världens bästa padeltour. En nivå som är knepig att uppnå då padelanläggningarna i Spanien enligt uppgift kan vara ”så undermåliga att svenskar inte ens hade gått in”.

Padel-Television: kan tycka det är synd

Thomas Pettersson är den som till stora delar ligger bakom tv-produktionerna på Swedish Padel Tour och nu även Internationella Padelförbundets FIP Gold i Upplands Väsby. Samtidigt som han är besviken över att behöva lämna det negativa beskedet förstår han WPT-organisationen.

— Jag har full förståelse för beslutet. Sedan kan jag ju tycka att det är synd för den svenska padelentusiasten som vill se de bästa svenskarna möta eliten ute i Europa, de bästa killarna tar ju steg framåt och etablerar sig mer och mer. Det blir allt mer intressant att titta på.

Det kan ändå bli sändningsdebut för Padel-Television utanför Sveriges gränser de närmaste månaderna. Nu är siktet inställt på att köpa rättigheterna till World Padel Tours Challenger-turneringar. Där deltar i stort sett alla WPT-spelare förutom topp 20-spelarna.

— Den möjligheten finns absolut, det gör den, konstaterar Thomas Pettersson.

I skrivande sänder Padel-Television FIP Gold från Upplands Väsby. Dagens höjdpunkt är åttondelsfinalen Simon Vasquez/Javi Garrido — Miguel Yanguas/Ivan Ramirez. Se matcherna här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: