Javi Garrido och Simon Vasquez.
Foto: Viktor Andersson
FIP-turnering

Vasquez/Garrido slår ut stortalangerna: ”Jag spelade en otrolig match”

ANNONS
Simon Vasquez och Javi Garrido är vidare till kvartsfinal i Upplands Väsby efter en meriterande seger över Miguel Yanguas och Ivan Ramirez.
— Jag är jätteglad, det var en otrolig match, säger Vasquez till Padel-Television.

Simon Vasquez har definitivt nått en ny nivå i sin padel. I en välspelad match med många läckra bollar stod det till sist och vägde vid 2–2 i avgörande set. Då såg Simon Vasquez och Javi Garrido ut att bestämma sig: det här är vår match. Rycket kom och slutresultatet skrevs till 6–3, 1–6, 6–3.

Vasquez var förstås riktigt nöjd över att få besegra Miguel Yanguas och Ivan Ramirez.

— Jag har tränat mycket med dem i Spanien och hade två förluster på två matcher mot dem, så det var ett nöje att få vinna med Javi, säger han till Padel-Television.

I går vann man enkelt mot två lågt rankade spanjorer — och Vasquez hyllades då av Garrido. Den här segern var dock en riktigt meriterande sådan mot ett par som nått kvartsfinal på World Padel Tour i år.

— Vi spelade bra från första bollen till den sista. Det var en komplicerad match, Yanguas skadade sig i andra set (han tvingades till ett längre avbrott med en blödande hand) så det blev ett långt avbrott och det var svårt att hantera. Men vi gjorde ett jättebra första set och ett jättebra tredje set.

Garrido håller med sin partner i Padel-Televisions studiointervju. 

— Vi tappade kontakten med varandra lite i andra set, men inför tredje satte vi målet att hela tiden vara ett game före dem. Nu är vi bara jätteglada över att vi vann, säger Garrido.

Sverigeettan Vasquez är riktigt stolt över sin insats på Ultimate Padel i Upplands Väsby. Nu är han bara två segrar från att nå final i sin allra första FIP-turnering någonsin.

— Ja jag spelade en otrolig match. Javi likaså, jag hade inte kunnat göra det utan honom.

På fredagen fortsätter FIP Gold med kvartsfinaler. Sändningen startar 11.00 på Padel-Television — vi uppdaterar med mer detaljer när vi har med information.

Simon Vasquez/Javi Garrido möter Momo Gonzalez/Javi Rico klockan 09.00 på fredagen.

Den här artikeln handlar om: