Urban Johansson, vd vid Swedish Padel Open.
Foto: Martin Nilsson
FIP-turnering

FIP första tävling att släppa in publik: ”Som smör i solsken”

ANNONS

FIP Gold är i full gång i Upplands Väsby — nu berättar tävlingschefen att man just släppt publikbiljetter till de resterande tävlingsdagarna.
— De kommer nog gå som smör i solsken, säger Urban Johansson, vd vid SPO.

FIP GOLD, UPPLANDS VÄSBY
Arrangören av Internationella Padelförbundets FIP-deltävling — som pågår just nu några mil norr om Stockholm — är Swedish Padel Open. Nu blir de först med att välkomna publik sedan de stenhårda restriktionerna i Sverige trädde i kraft i höstas.

— Vi har väntat i ett och halvt år på att få arrangera ett världsklass-event i Stockholm. Det krävs några tokiga entrepenörer som vågar dra ihop det här på tre veckor, säger Urban Johansson, tävlingschef på FIP Gold Upplands Väsby och vd vid Swedish Padel Open, till PadelDirekt.

Hur känns det att bli första padeltävling att öppna för publik?
— Det känns speciellt att det blir första evenemanget, men vi har försökt så många gånger och tvingats ställa in. Jag trodde att allt skulle ha släppt 17 maj, men så blev det första juni. Att vi då hade så tur att vi kunde släppa biljetter andra juni... 

Men begränsningen är fortfarande låg: bara 50 åskådare tillåts på inomhusevenemang, om de kan anvisas till en särskild sittplats.

— Vi erbjuder bara ett fåtal platser, förstås. Ett 30-tal, kanske 40-tal. De kommer nog gå som smör i solsken, säger Urban Johansson.

Hur kontrollerar ni antalet?
— Vi har en biljettkontrollant som har koll på situationen, så där kommer vi inte att slarva.

Vill se Vasquez/Garrido mot Ramirez/Yanguas

Tävlingschefen tipsar särskilt om en match på torsdagsförmiddagen.

— Precis här bakom oss nu är ju Vasquez på väg att vinna tillsammans med Javi Garrido. Och jag tror att Yanguas och Ramirez vinner sin match senare i eftermiddag, och i så fall möts de två paren klockan 12.00 i morgon. Det blir huvudmatchen, det kommer att bli en fantastisk drabbning. En väldigt bra värdemätare för Vasquez.

De som sett deltagarlistan förbryllas över att ni fått hit några av världens bästa spelare, men få av de svenska toppspelarna är här. Många helt okända svenskar ställs alltså mot internationella toppspelare. Så vi ställer frågan: Varför?

— Ja jag vet inte varför alltså... det får du fråga spelarna själva om. Jag är förvånad över att till exempel Knutsson och Windahl inte är här, utan är och tränar i Marbella inför något pre qualy (WPT:s Pre Previa). Det är ytterst anmärkningsvärt. Men jag bryr mig inte, det är bara beklagligt för dem, att de inte förstår värdet av att spela på hemmaplan och möta världseliten. De högst rankade i den här tävlingen har de inte ens mött i en WPT-tävling, säger Urban Johansson.

Swedish Padel Opens vd tillägger:

— Det här är nog det bästa startfältet någonsin som Internationella Padelförbundet har i kategorin som heter Gold. Vi snackar 200 000 i prispengar och 80 poäng. Det är ganska mycket poäng vi pratar om.

Biljetterna finns nu tillgängliga på Tickster.com. Hela turneringen sänds på Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: