Foto: Foto: Internationella Padelförbundet & World Padel
Internationell padel

Bekräftat: Qatar fick VM innan de var medlem i Padelförbundet

ANNONS

Det står nu klart att Qatar väljs in i det internationella padelförbundet FIP. 
Därmed är det också ett faktum att landet fick tilldelat sig VM innan de var medlemmar i FIP. 

Det är den qatariska sajten The Peninsula som skriver om nyheten att Qatar blivit invalt i det internationella padelförbundet FIP. Inom organisationen kommer de att vara representerade av det qatariska tennis-och squashförbundet. 

— Det är jättebra, jätteviktigt. Jag tror att det pågått samtal om det i nästan ett år mellan vårt förbund och det Internationella förbundet. Att det är klart är inte bara viktigt för Qatar utan även för padelvärlden. Internationella Padelförbundet behöver 70 medlemsländer för att komma in i OS, säger Mohammed Saadon Alkuwari till PadelDirekt. 

Mohammed Saadon Alkuwari är Qatars främsta padelspelare och spelar ihop med spanjoren Gonzalo Rubio på FIP Gold på Ultimate Padel i Upplands Väsby. 

— Nu när Qatar kommer in tror jag att det är totalt 54 medlemmar, så 16 länder kvar innan man kan försöka bli en OS-sport. Det vore stort för sporten. Sen är det jättebra att Qatar blir medlem eftersom det bara är sex månader kvar innan vi arrangerar VM, det är verkligen jättebra.

”Finns ett internationellt förtroende för Qatar”

Qatar väljs in efter ett möte i Italien och får därmed tillåtelse att både delta i- och anordna internationella turneringar organiserade av FIP. Och tur det, i mitten av november hålls nämligen VM i just Qatar, mellan den 15–20 november hålls det 15:e världsmästerskapet i ordningen i landet. 

Det har tidigare spekulerats i att Qatar fick mästerskapet utan att ens ha haft ett officiellt förbund, det är inget som än så länge bekräftats men i och med den här nyheten är det i alla fall bekräftat att de fick mästerskapet utan att vara medlemmar i FIP. 

Generalsekreteraren för det gemensamma padel, squash- och tennisförbundet i Qatar (QTSBF), Tariq Zainal, är nöjd med beslutet att inkludera Qatar i gemenskapen. Speciellt eftersom padeln växt i popularitet i Qatar den senaste tiden. 

”Beslutet är ett kvitto på att det finns ett internationellt förtroende för Qatars möjligheter som land att anordna mästerskap”, fortsätter han. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: