Linus Frost och Pierre Bonfré (mitten).
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Möt Linus Frost — berättar om SPT-succén och träningen ”i skuggorna”

ANNONS

En 25-årig göteborgare som fram till för ett par år sedan gjorde en elitsatsning på tennis överraskade alla genom att nå final på SPT 4 i söndags.
Vem är egentligen Linus Frost? 
PadelDirekt träffade honom både under och efter helgens turnering.

 — Jag har spelat padel från och till under 2,5 år, och på hög nivå i ett år ungefär, men har inte kunnat spela så många matcher. Jag började för sent innan pandemin kom, det gick bra fram tills dess men sen frös allt och man har fått gnugga i skuggorna. Så det är skönt att få spela match igen, säger Linus Frost.

Är du överraskad att det gick så bra i Haninge?
— Självklart är jag det. Det är som ett slutspel med de åtta bästa... jag gick in med en inställning att vinna varje match, men visste att jag kunde få åka hem med tre förluster liksom. Men det gick vägen fram till finalen, de var för bra, finns inget annat att säga.

Linus Frost och Pierre Bonfré föll i SPT 4-finalen mot Simon Vasquez/Cayetano Rocafort med 2–6, 4–6. Bonfré var förstås nöjd med sin tillfällige partner, då Viktor Stjern lämnade återbud på grund av skada.

— Vem är Viktor Stjern? Det här är min nya partner, sade Bonfré i lördags och skrattade.

Fram till finalen hade Frost/Bonfré tappat ett set på tre matcher (se alla helgens resultat här). Men de niofaldiga SPT-mästarna Vasquez/Rocafort blev för svåra.

— De spelar bra padel, snabbt och väldigt aktiv padel. De slår inte alltid så hårt men de får oss att springa. I dag tycker jag att både Pierre och jag var för mesiga i lobbarna. Men det är ett högt tempo, jag är absolut inte van att möta Caye och Vasquez, så jag är en erfarenhet rikare, säger Frost.

”Ett år utan tävling har varit tufft”  

25-årige Linus Frost är 196 cm lång och har ett overhead-spel som är bland de absolut bästa i Sverige. ”Mitt favoritslag är att kicka”, säger han föga förvånande. Och han älskar att få tävla igen efter att ha tränat i över ett år utan att få testa sig själv i en match.

— Absolut, under hela min tenniskarriär var det bara tävla som gällde. Så ett år utan tävling har varit tufft, man vill ha mål när man tränar. Annars förstörs motivationen lite. Det här var roligaste helgen sedan corona kom.

Det borde finnas en god chans att du får wildcard till SPT 5 i juli?
— Vi får se vad som händer. Jag hoppas att Viktor (Stjern) blir frisk igen så han får spela med sin kompanjon, men det var jätteschysst att de gav mig chansen. Jag har ju Daniel Appelgren som partner så jag vill gärna ha med mig honom in i A-klassen, säger Frost till PadelDirekt.

Och nu ska du spela FIP Gold med Appelgren?
— Ja precis, vi går in i huvudturneringen på onsdag så det är jättekul.

Du kliver in med bra självförtroende?
— Ja men det gör jag, självklart.

TV: Frost och Bonfré efter succédebuten i lördags


Den här artikeln handlar om: