Medlemmar från Facebook-gruppen Padelfamiljen.
Padelfamiljens blogg
Padelfamiljens blogg — Suzanne Karlsson: Är padelfamiljen en sekt?
ANNONS

Läste ett inlägg i en annan grupp där personen som äger den sidan uttalat sig om vår grupp och åsikter framkom, både bra och mindre bra.

Nyfiket läste jag och en person uttryckte sig om att Padelfamiljen är en sekt…

Jag vill berätta för er vem jag är och vad jag har för tankar och ambitioner med vår grupp,

Padelfamiljen.

Jag hittade Facebook-gruppen en tidig sommardag 2019, fann gruppen som en härlig sådan där det var tillåtet att ställa vilka frågor man ville och självklart fick man hjälp. Mitt första inlägg var att fråga var alla bodde och vilken som var deras hemmahall. Responsen var stor och det var så kul att surra med alla i slingan som svarade och öppnade lite om sig själva, jag ”lärde känna” ett helt gäng.

Jag har alltid varit nyfiken på andra och tycker det är kul att skapa nya kontakter, se gott i människor och vara genuint intresserad om vem som är där bakom bilden/namnet.

Hittade helt enkelt ett nytt sätt att lära känna fler med samma intresse som mig själv, padeln, denna ljuvliga sport som vi alla älskar på något sätt, på fler orter än bara min.

När William ringde mig en dag i september samma år och frågade om jag var intresserad att vara med och driva Padelfamiljen vidare så var mitt svar tveklöst JA! TACK! Fasen vad kul och vilken ära att få frågan. Jag är på!

Vi i admin hade ett möte hos Helena Gavelin och Järfälla padel första gången i oktober 2019 och jag fick berätta vilka ambitioner och tankar jag hade om gruppen.

Allt det vi ska göra är för medlemmarna, det är första frågan vi ska ställa oss, gynnar det dom?! Ha ett forum där vi ser de som är med och få alla att trivas och må bra. Våga ställa frågor — högt och lågt — och få hjälp på ett fint sätt. Oavsett om vi i framtiden kommer tjäna pengar på detta så får det aldrig gå före ”vinsten” av att vara med i gruppen. Det vi gör, gör vi för medlemmarna helt enkelt, är det en fördel för dom? Om ja — kör!

Min mamma gav mig en lapp för många år sedan och sa, den här ska du läsa när du har en jobbig dag och känner dig nere eller är ledsen. För det här är du och så ser andra människor på dig.

Jag la den i plånboken och lät lappen ligga oläst ganska länge innan jag tog upp och läste den, en lite mörkare dag så att säga. Det stod: Du är en glädjespridare, glöm aldrig det.

Och så är det — jag vill att andra ska må bra! Jag får energi av att göra saker för andra och få dom att trivas. Ger jag så får jag är mitt motto. Jag är positiv och glad för det mesta och det är sådan jag vill vara. Jag mår ju så mycket bättre av att tänka glada tankar och rycka upp mig när man känner mig nere.

Jag vill att gruppen ska vara ett ställe att må bra i! Att man ska känna sig sedd och delaktig. Det är ok att ställa alla olika frågor eller dela med sig av en tuff, galen eller väldigt rolig händelse eller en fundering. Min ambition är att det ska vara ok och jag vill lära känna gruppen i den utsträckning det går och vad ni känner att ni vill dela med er av.

Jag hade också en galen idé, som jag ville berätta för admingänget. Tänkte: vågar jag säga den, då kanske de tycker jag är helt tokig och ångrar att de tog mig med men ah, tänkte jag får bära eller brista…

— Tänk er att fylla globen? En långhelg med bara massa padel, mässa, tävlingar, träningar och uppvisningsmatcher! Vi bjuder helt enkelt in hela familjen! Det är min dröm och kanske en galen tanke men tror ni inte alla skulle vilja träffas?

Jag fick vara kvar som admin, hahahaha, de blev nog lite chockade och tyckte kanske hon är galen, men de kanske också lockades lite av tanken. Vad tror ni?

Idag är det padel i globen och den första padelmässan ever är på g i januari. Inget vi arrangerat men så glad att det händer galna och roliga saker inom sporten som förenar oss på olika sätt.

Sen får vi helt enkel se vart Padelfamiljen hamnar i framtiden och om vi en dag fyller globen, på vårt sätt.

Är vi då en sekt?

Det är kanske er sak att svara på men mitt sätt att se på det är:

Ja, kanske. Men inte en sekt där det inte går att ta sig ur, ej heller ett ställe där alla ska vara stöpta i samma form och tänka samma tankar. Nej! Men en sekt där vi delar glädje, sorg och funderingar på ett fint sätt och det är OK att bara vara sig själv rätt och slätt! Var med varje dag eller en gång i månaden, det som passar dig bäst! Och alla har ett gemensamt intresse — padel!

Alla ni som är med och följer oss — tack. Och för alla er jag lärt känna lite grann eller ganska mycket är jag väldigt ödmjuk inför och väldigt tacksam. Tack för att ni delar med er!

Varma kramar från mig Suzz till alla er i Padelfamiljen. Vad vore vi utan alla oss?

Jag väljer också att göra detta inlägg utan en enda emoji och jag hoppas att ni känner mina känslor och uttryck i texten i all fall. #emojiberoende


Kommentera gärna blogginlägget på Padelfamiljens facebooksida — och kom gärna med idéer på vad du tycker att det borde bloggas om här på PadelDirekt.se!

Den här artikeln handlar om: