Jonas Björkman och Cayetano Rocafort.
Foto: Martin Nilsson
FIP-turnering

Björkmans nya partner efter skadan — ”Caye”

ANNONS
Så sent som i går kunde PadelDirekt avslöja lottningen för alla svenskar till FIP Gold nästa vecka.
Jonas Björkman tvingades hitta en ny partner efter Johan Brunströms skada på lördagens SPT — och det blir Cayetano Rocafort.

— Jonas frågade om jag ville spela och han är en god vän så jag sa ja direkt, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Sverigetvåan berättar att Jonas Björkman, som ju både är förbundskapten för svenska herrlandslaget och padelspelare på elitnivå i Sverige, ställde frågan på söndagsmorgonen. Bara några timmar efter att Johan Brunström tvingades avbryta sin SPT-match på grund av en skada. Återstår att se hur allvarlig Brunströms skada är, men han ställde åtminstone in söndagen på SPT och alltså även FIP-turneringen i Upplands Väsby nu i veckan.

— Jag tror att Björkman såg mina smashar i lördags och bara ”ooouff!", säger Rocafort som firade stora triumfer med sin fina smash på SPT 4 i helgen, en tävling som hann också vann tillsammans med Simon Vasquez.

Hur går dina tankar kring att samarbeta med Björkman?
— Jag tror att vi kommer göra det bra tillsammans, vi har spelat en hel del träningsmatcher med och mot varandra och är bra vänner. Så vi kommer att ha kul.

I lördags kunde PadelDirekt avslöja vilka alla svenska par ställs mot när FIP Gold drar igång på tisdag/onsdag på Ultimate Padel i Upplands Väsby. För Rocafort och Björkman blev det en riktigt tuff lottning: Jorge Nieto och legendaren Juan Martin Diaz.

Om fortsättningen med Vasquez: Det handlar bara om tid

Spanjoren berättade på söndagen om framtiden för projektet Simon Vasquez/Cayetano Rocafort. Vasquez har sagt att det här förmodligen var hans sista SPT för året, men det var inte deras sista match tillsammans menar Rocafort.

— No, no, vi kommer att spela tillsammans igen. Kanske inga SPT:s på grund av kalendern men kanske WPT en dag eller någon annan turnering. Det handlar bara om tid, att det ska passa, säger Caye.

Så vi kan inte benämna detta som det perfekta slutet för Rocafort/Vasquez?
— (Skratt) Kanske på SPT det här året, men vi får se vad som händer. Det finns så många turneringar och när som helst kan det hända att vi kör igen, säger Rocafort.

Även Vasquez ska spela FIP Gold, där han parar ihop sig med toppspelaren Javi Garrido. Padel-Television sänder tävlingen.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: