Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Klart: Padeln in i Riksidrottsförbundet

ANNONS

Under Riksidrottsmötet på söndagsmorgonen valdes Svenska Padelförbundet in som medlem i Riksidrottsförbundet.
— Det är en historisk dag för svensk padel. Medlemskapet i Riksidrottsförbundet är den enskilt viktigaste historiska händelsen för svensk padel, säger Tomas Andersson, förbundsordförande.

Andersson fortsätter:

— Vi firar beslutet med stolthet och ser fram emot att samarbeta med hela den svenska idrottsrörelse. För Svenska Padelförbundets styrelse har medlemskap i RF varit den viktigaste frågan att arbeta med. Vi är väldigt glada över detta historiska beslut. Vi är extra glada över att ha samsyn med övriga racketsporter om att padeln är en egen unik sport. Vi ser fram emot att samarbeta med de övriga racketförbunden och för att tillsammans kunna stärka den svenska racketsporterns attraktivitet och utveckling, säger Tomas Andersson.

Även Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet, är glad och stolt över att padeln äntrar RF.

— För svensk padels utveckling är medlemskapet i Riksidrottsförbundet avgörande för vår fortsatta utveckling. Svenska Padelförbundet får med medlemskapet förstärkning av både ekonomiska resurser och kompetens. För våra föreningar och för barn- och ungdomsverksamheten kommer detta lägga grunden för en fortsatt stark utveckling och möjliggör att fler kommer kunna spela padel framåt, säger Calle Åkesson.

PadelDirekt publicerar inom kort en artikel om vad medlemsskapet egentligen innebär för alla svenska padelentusiaster.
Den här artikeln handlar om: