Höjdpunkter från Viaplay.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Knall på Santanders WPT — storfavoriterna ut i kvartsfinalen: ”Mäktigt”

ANNONS
Fredagen inleds med en jätteskräll på Santanders WPT.
Delfi Brea/Tamara Icardo slår ut storfavoriten Gemma Triay/Alejandra Salazar.

World Padel Tours fjärde deltävling för året har nått kvartsfinal-rundan — och den inleddes med att två par som mycket kunnat mötas i final blev utslagna. 

6–4, 7–6 skrevs slutresultatet till i kvartsfinalen mellan Brea/Icardo–Triay/Salazar, en tillställning som varade i drygt två timmar och 15 minuter. Delfi Brea och Tamara Icardo storspelade och gick fram till 5–2 i andra set innan nerverna förmodligen började spela den unga duon ett spratt. Rutinerade Gemma Triay och Alejandra Salazar såg till att göra andra set till en nagelbitare och hade ett gyllene läge vid ledning 6–5 i game. 

Men i dag räckte de helt enkelt inte till.

— De fick ett game i förra turneringen mot Triay och Salazar och vinner nu. Mäktigt, säger Sofia Arvidsson i Viaplays sändning.

Så sent som förr sex dagar sedan föll Tamara Icardo i par med Anna Åkerberg  mot Amanda Girdo/Ari Canellas i finalen av Euro Finans Invitational. Man kan lugnt säga att Icardo steppade upp några nivåer jämfört med sina två matcher i Helsingborg, när hon nu ställdes mot paret som alltjämt förväntas prenumerera på WPT-titlar 2021. Hon var en gigant på sin backhandposition, så pass bra att hon stundom blev en aning utfryst.

— Vilket lyft Tamara Icardo stått för denna säsong. Vi har sett Delfi Brea tidigare säsonger då hon gått långt och även vunnit, men nu har hon blivit en stabil toppspelare. Nu är de i sin tredje semifinal och gör det på ett imponerande sätt, säger Peter Jihde, kommentator på Viaplay.

I den andra kvartsfinalen vann regerande mästarparet i en riktig tungviktsmatch mot ett annat titelvinnande par. Virginia Riera/Patricia Llaguno besegrade Ari Sanchez/Paula Josemaria med 7–5, 6–4.

Se spelschema och resultat från Santander Open här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: