Genrebild: Padelmatta.
Nya padelbanor

Märklig stöld av padelmatta: ”Jag förstår inte”

ANNONS

I måndags väntade en otrevlig överraskning för Fårösund Padels grundare.
Intill färjeläget på norra Gotland hade någon stulit en bit av konstgräs-mattan som skulle bli underlag på en av deras nya banor.

— Det är tre rullar gräs per bana. Någon har alltså öppnat en av rullarna skurit ut sex meter och gått därifrån. Det känns fräckt, säger Martin Jansarve, en av grundarna av Fårösund Padel till Hela Gotland.

Padelaktören öppnar tre nya banor i Kustparken i Fårösund. Planen var att montering av både bur och matta skulle ske denna vecka, men en tjuv sätter alltså käppar i hjulen för det. Nu tvingas man invänta en ny matta till en av banorna, skriver Hela Gotland. 

— Det är så märkligt. Jag förstår inte vad någon ska med det till. Jag antar att man ska ha det till sin trädgård eller sitt uterum, men det är ju liksom framtaget speciellt för padelbanor, säger Martin Jansarve till tidningen.

Medgrundaren har inte tänkt polisanmäla. Han har svårt att se att den skyldige ska hittas.

— Visst, ser man en märklig konstgräsbit kan man väl höra av sig. Att polisanmäla tror jag inte leder någonstans faktiskt. Vi har en ny matta som redan är på väg till Gotland nu, säger han. 

Det ger Fårösund Padel förhoppningar om att kunna erbjuda spel på alla tre nya banor nästa vecka. Anläggningen är belägen några minuters promenad från färjan som går mellan Gotland och Fårö.

Den här artikeln handlar om: