Johan Bergeron och Simon Vasquez.
Foto: WPT / PadelDirekt
World Padel Tour

Succéparet utslaget i Santander — föll i tajt tillställning

ANNONS
Sagan är över för denna gång.
Johan Bergeron och Simon Vasquez får lämna Santanders WPT-turnering efter första omgången av Previa — men det satt långt inne.

De föll med flaggan i topp med minsta marginal.

Vasco Pascoal och Facundo Dominquez vann med 7–6, 7–5 över Vasquez/Bergeron i första av World Padel Tour-kvalet (Previa) i Santander.

Portugisen Vasco Pascoal, rankad, 94:a i världen och argentinaren Facundo Dominquez, rankad 104 lyckades knipa det där så extremt viktiga tiebreaket i första set mot ett svenskt-franskt par som aldrig nått så långt på WPT tidigare.

Hade Simon Vasquez och Johan Bergeron dragit det längsta strået hade det varit den bästa WPT-prestationen någonsin av en svensk. Nu får han i stället sätta sig på planet tillbaka till Sverige och rikta in sig på att vinna en ny SPT-titel i helgen med Cayetano Rocafort.

Calle Knutsson och Daniel Windahl lämnade återbud drygt ett dygn innan turneringen drog i gång i söndags, så den sistnämnde drog på sig en skada i Euro Finans Invitational-finalen i fredags.

Simon Vasquezs och Johan Bergerons plan var att utöka samarbetet till att även spela Internationella Padelförbundets FIP Gold-turnering i Upplands Väsby nästa vecka. Men i podden ”Padel med proffset och jag” berättade Vasquez för några dagar sedan att privata angelägenheter för Bergeron sätter stopp för det.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: