Simon Vasquez och Johan Bergeron.
Foto: World Padel Tour / Instagram
World Padel Tour

Vasquez/Bergeron vidare i WPT-kvalet efter vändning: ”Vi bytte taktik”

ANNONS

Simon Vasquez/Johan Bergeron är återigen vidare från första omgången av Pre Previa på World Padel Tour. På söndagseftermiddagen vände duon 0–1 till seger.
— När vi bytte taktik fungerade det mycket bättre för oss, säger Vasquez till PadelDirekt.

Raul Medina Lopez/Pablo Cardona Huerta besegrades med 3–6, 6–3, 6–2.

Simon Vasquez hade ett par tunga dagar i Helsingborg när han och Antonio ”Pincho”Fernandez förlorade två av två gruppspelsmatcher på Euro Finans Invitational i torsdags. Men Sverigeettan är alltså redan nu tillbaka på vinnarspåret vid sidan av sin WPT-vapendragare Johan Bergeron.

— Vi började rätt så dåligt, vi kom in fel i matchen men vi jobbade oss in i den sakta men säkert. Sen hittade vi vårt spel i andra när vi började attackera, samtidigt som vi ändrade taktiken i vårt försvarsspel, säger Simon Vasquez.

Att läsa av motståndarna och snabbt hittar vägar att utnyttja deras svaga sidor blev avgörande.

— I början lobbade vi på dem för tidigt i bollarna, men vi justerade det till att spela lågt och långt. De var väldigt aggressiva och starka på nät, så när vi bytte taktik fungerade det mycket bättre för oss.

Att det skulle bli avancemang från den första omgången av förkvalet i Santander var dock ingen större överraskning: Raul Medina Lopez är 194-rankad, Pablo Cardona Huerta 288-rankad.

För två veckor sedan tog sig det svensk-franska paret Vasquez/Bergeron fram till tredje omgången av Pre Previa i spanska Vigo. 

Redan klockan 19.00 i kväll — bara drygt fyra timmar efter att tresetaren i första Pre Previa-mötet avslutats — får duon chansen att återigen kvalificera sig för sista steget av förkvalet. Där väntar Alejandro Tasa de Beek (190 på världsrankningen) och Oscar Vasquez Fernandez (rankad 205:a). 

— Vi känner inte till motståndarna vi ställs mot i kväll, men det kommer nog bli lite tuffare tror jag, säger Vasquez.

Calle Knutsson och Daniel Windahl har tvingats kasta in handduken efter att Windahl dragit på sig en skada i finalen av Euro Finans Invitational i fredags.

 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: