Tre av Sverige EM-herrar 2021.
Foto: Bildbyrån / PadelDirekt
Padel-EM

Svenska herrarna tvingas kvala till sommarens EM — men oklart när

ANNONS

I fredags kunde PadelDirekt berätta att allt pekade på att det svenska herrlandslaget måste kvala till padel-EM i Marbella i juni/juli.
Nu är det officiellt vilka sex nationer som ingår i EM-kvalet.

Förbundskapten Jonas Björkmans svenska landslagsherrar kommer att slåss om fyra EM-platser med sex andra nationer. Kvalgruppen ser ut enligt följande:

  • Sverige
  • Österrike
  • Schweiz
  • Finland
  • Norge
  • Danmark 

EM-slutspelet spelas 28 juni–4 juli, men det finns i dagsläget inget officiellt upplägg för kvalspelet — varken när det startar eller hur många matcher EM-kvalet innehåller.

Både de svenska herrarna och damerna är lågt seedade eftersom Svenska Padelförbundet valde att Europeiska Padelförbundets EM 2019. När man nu väljer att delta i FIP:s (Internationella Padelförbundet) EM rankas man lägre än nationer som Litauen och San Marino. Se hela seedningen här.

Om det blir kval för det svenska damlandslaget är även det oklart. Damerna är seedade sist av alla nationer — som nummer 13 — men eftersom Internationella Padelförbundet gått ut med att tolv länder ska delta så kan Sveriges klämmas in som ”extralag”.

Svenska Padelförbundets press- och kommunikationsansvarige Kent Persson bekräftar uppgifterna om padel-EM i ett sms till PadelDirekt:

— Ja det stämmer att herrlaget måste kvala. Damlaget vet vi inget om ännu, skriver Kent Persson.

Har ni ännu inte fått besked om när kvalet pågår?
— Vi har fortfarande inte fått särskilt mycket info. Vi har nåtts av lite olika uppgifter, men det verkar som att det blir kval fredag 25:e juni till söndag 27:e, säger Persson.


UPPDATERING 10.15: Internationella Padelförbundet har nu meddelat att samtliga anmälda damlag får delta i slutspelet. Det innebär att Sverige slåss med tolv andra nationer om EM-guldet i Marbella.

Här är Sveriges EM-trupper.


Tror du att herrlandslaget avancerar till EM-slutspelet? Diskutera gärna på PadelDirekts facebooksida eller Instagram.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: