Patricia Llaguno och Virginia Riera.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Dunderskräll i finalen — tog sin första titel: ”Så känslosamt”

ANNONS

Dunderskrällen är ett faktum:
Virginia Riera och Patricia Llaguno vände 0–1 till seger i WPT-finalen i Vigo i en maratonrysare mot storfavoriterna Alejandra Salazar och Gemma Triay.
— Kanske största skrällen vi sett hittills under säsongen, säger Sofia Arvidsson.

Förlust 2–6 i första set och det såg nattsvart ut.

Men sedan hittade Riera/Llaguno ett sätt att sänka tempot och därmed ett sätt att vinna. Via 6–3 i andra set vann de sedan det avgörande tredje med 7–5.

Den som främst iscensatte vändningen i finalen av World Padel Tours Vigo Open var den så extremt rutinerade Patricia Llaguno.

— Åh hå hå man behöver inte slå hårt, man kan slå smart!, skrek en imponerad Peter Jihde ut från Viaplays kommentatorsbås.

— Ja hon är MVP på banan nu, svarade expert Sofia Arvidsson.

Både Llaguno och Riera stod minst sagt för imponerande lyft efter ett första set där det var klasskillnad mellan paren. Salazar/Triay — som bara förlorade ett game på hela senaste WPT-finalen i Alicante — såg verkligen ut att göra processen kort. Trots att de faktiskt tappade första game i dagens final.

Finalen pågick i drygt 2,5 timmar.

— En match man trodde skulle vara över på 42 minuter har nu pågått i två timmar och 20 minuter, konstaterade Sofia Arvidsson när Triay/Salazar just hade kvitterat till 5–5 i avgörande set.

Riera växte in i sin allra första final

Ju längre matchen led, desto mer klev Virginia Riera fram och vågade slå de vinnande slagen. Den 17-rankade argentinaren spelade sin första final någonsin och gjorde det minst sagt med den äran. Den första titeln är äntligen bärgad för 32-åringen som i vintras inledde det nya projektet med Patricia Llaguno.

— Det är så känslosamt, det känns helt otroligt, säger Riera i segerintervjun ett par minuter efter att partnern ”Patty” Llaguno dunkat in matchbollen.

Det blev en tuff mental resa för de solkara favoriterna Alejandra Salazar och Gemma Triay. Under matchen tyckte expert Arvidsson att de såg ut som att duon sprang runt med 40 kilo på sina axlar i andra set. ”Det ser tungt ut”, konstaterade hon och summerade sedan finalen så här:

— Triay och Salazar kom inte upp i nivån vi är vana vid. De är bättre egentligen i padel, men det är någonting som händer och det är som att det blir ett projekt att få över bollen. Men så kul för Riera att vinna sin första titel, säger Viaplay-experten.

Strax inleds herrarnas final — följ den direkt här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: