Alejandra Salazar och Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Gemma-show — till final efter tolv (!) raka game-segrar

ANNONS

Överraskningslaget Tamara Icardo/Delfi Brea tog det första gamet mot Gemma Triay/Alejandra Salazar. Sedan tog det stopp. Bom stopp. 
Med pondus, med ett stort leende och med mycket skicklighet tog sedan Triay/Salazar 12 raka games. 

Resultatet skrevs alltså till 6-1, 6-0. Det var en kross och det var över på en dryg timme. Salazar men framförallt Gemma Triay var alldeles för bra i dag. Salazar spelade med enkelhet, kyla och fin precision men överglänstes av Triay som var överallt med stenhårda overheads, briljant volleyspel och en mängd smashar som hamnade någonstans på läktaren. 

— Vilken uppvisning. De spelar på sin allra högsta nivå. Brea/Icardo får sig en riktig avhyvling i dag, säger Sofia Arvidsson i Viaplays sändning. 

— Vi kände oss bra från början. Som idrottskvinna har man inte många dagar när allt känns så här bra och det är precis så man vill känna, allt gick vår väg. Förhoppningsvis kan vi ha samma känsla i morgon, säger Alejandra Salazar i WPT:s sändning. 

— Alejandra är väldigt bra för mig och vi gjorde verkligen allt av situationen i dag, det var helt otroligt, säger matchens drottning Gemma Triay. 

I det första gamet stod Delfi Brea för två nästan osannolika passeringar och det skulle visa sig att det var den nivå av spel som hade krävts för att vinna mot Salazar/Triay i dag. 

Icardo/Brea provade allt — att gå hårt mot Salazar, ta nätet direkt, gå hårt mot Triays backhand — ingenting funkade. Allt kom tillbaka, ibland snabbt, ibland långsamt, ibland mot galler, ibland smashades bollen ut. 

Skrällparet Icardo/Brea hade några lägen att komma tillbaka i matchen vid Golden Point men då klev Gemma Triay, gång på gång, fram och avgjorde. För andra dagen i rad stod hon dessutom för ett lyckat bakom-ryggen-slag. 

Se slaget i spelaren ovan.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: