Exklusivt med Agustin Tapia
Agustin Tapia och Pablo Lima.
Foton: World Padel Tour
World Padel Tour

Storstjärnan Tapia avslöjar detaljen om trevande inledningen med nya partnern

ANNONS

PadelDirekt fick efter Alicantes WPT chansen att prata med den flygande stjärnan, mannen med konstslagen, humörspelaren, padeljuvelen Agustin Tapia. 
Han berättade om den lite trevande inledningen på säsongen med nya partnern Pablo Lima och varför de inte fått till det ännu. 

21-årige världsåttan Agustin Tapia anses av många vara den som härnäst ska ta över padelscenen — det är som att padelvärlden bara går och väntar på det. Konkurrensen är dock enorm och några år yngre spelare knackar på dörren underifrån — några spelare, några år äldre — som Ale Galan och Juan Lebron har kanske nått en lite högre nivå. 

På ett sätt har han redan erövrat världsscenen. Redan som 18-åring nådde han åttondelsfinal på World Padel Tour, ett år senare var han framme i en semifinal, ytterligare ett år senare lyckades han också vinna sin första WPT. 

När Tapia är på rätt humör är han en flygande explosiv urkraft som gör lite som han vill men det är hans dalar som gör att steget upp till den absoluta världstoppen inte riktigt tagits ännu. Just ojämnheten har också varit lite av han och hans nya partner Pablo Limas kännetecken i år. 

Väldigt höga toppar har blandats med djupa dalar, framförallt under separata matcher. Semifinal i Madrid, där de pressade årets dubbla finalister Alex Ruiz och Franco Stupaczuk, följdes upp av kvartsfinalsorti i Alicante mot Arturo Coello och Miguel Lamperti. 

— Vi har inte fått så mycket tid tillsammans än så länge. Vi behöver mer tid tillsammans, mer minuter, mer spel för att kunna förstå varandra, säger Tapia till PadelDirekt om säsongsinledningen och fortsätter:

— Faktum är också att Pablo har dragits med en skada, vilket har hållit honom borta från banan, han har inte kunnat träna hundra procent. Med mer minuter, mer tävling tillsammans så kommer vi förstå varandra bättre och tävla på en annan nivå. 

Vad är Pablos fysiska status nu?
— Han har fått möjligheten att vila lite nu och återhämtar sig. Hans form kommer att bli bättre nu, han har haft en jobbig skada men kommer att vara hundra procent till nästa tävling i Vigo, berättade Tapia strax efter Alicantes WPT-turnering. 

För säsongen som helhet menar Tapia att det varit den kanske jämnaste hittills. Fylld av överraskningar — ingen har riktigt stuckit ut. 

— Hittills har säsongen varit väldigt balanserad bland alla par, kanske den mest balanserade säsongen hittills, nästan vilket par som helst har kunnat gå till final och att nästan alla matcher kan bli svåra. Än så länge har det verkligen varit säsongens huvudämne. 


Nyfiken på mer WPT? Här är allt om världens bästa padeltour. 

📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: