Sanyo Gutierrez.
Foto: PadelAlto
World Padel Tour

Sanyo hyllar superduon inför Vigos WPT

ANNONS

Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin åkte överraskande ut i kvartsfinal i årets andra WPT-tävling i Alicante. Nu är legendarerna ute efter revansch i Vigo.
— Ale Galan och Juan Lebron är laget att slå i år, säger han till PadelAlto.

Nykomponerade superduon Sanyo/Bela vann överraskande i deras första World Padel Tour-turnering tillsammans, när säsongen drog igång i Madrid för fem veckor sedan. De mycket snabba banorna i den spanska huvudstaden skulle inte passa varken Gutierrez eller Belasteguin — men det blev en titel ändå. Nästan lika överraskad blev padelpubliken när man sedan åkte ut redan i kvartsfinal på de långsamma banorna i Alicante.

— Men jag tycker att vår spelstil passar bättre på banorna i Vigo och Alicante än i Madrid, säger Sanyo Gutierrez till nya internationella padelsajten PadelAlto.

Vigo ligger på den spanska västkusten i närheten av gränsen till Portugal. Gutierrez berättar att temperaturen i luften kommer att påverka hur lika förutsättningarna blir Alicante-tävlingen. 

— Det är väldigt likt Alicante. Det kommer att vara mycket långsammare än Madrid på grund av nivån över havet, säger Gutierrez.

Han hyllar sedan 2020-dominanterna Juan Lebron och Ale Galan som tog hem titeln i Alicante Open för två och en halv vecka sedan. Det fysiska, snabbt spelande paret vann finalen med övertygande 6-0, 6-4 över Alex Ruiz och Franco Stupaczuk.

— Som alltid i början av året är det många överraskningar. Vi vann första turneringen, Lebron och Galan vann andra turneringen. Men Ale Galan och Juan Lebron är laget att slå i år, tror jag. Det är laget som alltid håller hög nivå, anser Sanyo.

Han var tillsammans med bland andra partnern Fernando Belasteguin, Federico Chingotto och Juan Tello i Sverige förra veckan för att inleda ett samarbete med nybildade Every Padel. Han gillar att besöka Sverige.

— Alla behandlar mig jättebra så det är trevligt att åka dit, och padeln är stark i Sverige. För oss är det ett nöje att hjälpa padeln att växa i världen.

Sanyo och Bela kliver in i åttondelsfinalen på Vigos WPT på torsdagen och ställs mot vinnarparet från drabbningen mellan Lucas Bergamini/Lucas Campagnolo och Ernesto Moreno/Denis Perino. 


Läs PadelDirekts stora WPT-guide här.

📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: