Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Världsstjärnornas tydliga markering — vill se utökad tv-sändning på WPT

ANNONS

Det är en av de mest brinnande frågorna just nu, åtminstone i padel-Sverige. 
Den som handlar om att World Padel Tour enbart sänder sina matcher från kvartsfinal och framåt. 

Frågan aktualiserades, också här från svenskt håll, definitivt i den förra WPT-turneringen när Daniel Windahl och Calle Knutsson vann match efter match i kvalet och tog sig hela vägen till Previa. 

Då startade Daniel Windahl, och fick mycket god hjälp på traven av padelprofilen Patric Persson, en kampanj som gick ut på att skriva ”stream” på en av WPT:s postningar om svenskarna på Instagram. 

Resultatet var över 2500 kommentarer, betydligt fler än vad som brukar kommentera på en WPT-postning.  

När PadelDirekt för en tid sedan fick chansen att prata med tre av de allra största spelarna i världen, Paula Josemaria, Agustin Tapia och Ale Galan, var det en fråga som alla fick svara på — och svaren var entydiga. 

Ale Galan:
— Jag tror det hade varit bättre för oss, för sporten, för spelarna att kunna sända redan i tidiga omgångar. Det hade varit bra för att få sporten att växa och bli bättre för alla, säger Ale Galan som för ett par veckor sedan också tweetade om frågan. 

Har ni tagit upp det med chefen?
— Ja, vi har pratat mycket om det, flinar han. 

Paula Josemaria:
— Jag hoppas det men jag tror också att det är svårt att få till streaming på alla matcher, på alla banor. Men en dag hoppas jag att alla kan se turneringens alla matcher. 

Agustin Tapia
— Det vore en bra ide. Det skulle ge spelare som är på väg upp mer hjälp och mer synlighet hos alla padelfans. Padel växer så jag hoppas att det sker snart, men jag tror vi måste vänta ett tag. 



Nyfiken på hur WPT fungerar? Här är PadelDirekts WPT-guide. 


Den här artikeln handlar om: