Calle Knutsson och Andréas Johansson.
Foto: Filip Isacsson / PadelDirekt
World Padel Tour

Knutssons hyllning till tränare Andréas: ”Som att ha en extra spelare”

ANNONS

Daniel Windahl och Calle Knutsson lyckades inte återupprepa WPT-succékvalet i Alicante när man äntrade banan på Vigos WPT i söndags.

Mindre lycka denna gång alltså, för paret som levererat på löpande band senaste tiden. Windahl/Knutsson berättar i en stor intervju med PadelDirekt om vad tränare Andréas Johansson betyder för deras framgångar.

— Det är väl svårt att veta exakt hur mycket en tränare betyder i just i det ögonblicket i en match, i Alicante i första matchen gjorde Andréas definitivt skillnad för han kom med ett litet tips som funkade jättebra för oss, som vi höll på rätt bra under hela turneringen, berättar Calle Knutsson om sin tränarens betydelse. 

Han fortsätter:  

— Där Andréas verkligen gör skillnad är i ett stort perspektiv. Alla träningar, måndag till fredag, och en stöttepelare ifall det gått dåligt. Kring hur man ska förhålla sig till saker och hur man ska tänka med sin satsning. Sen ser han saker som vi kanske inte tänker på inne på banan. 

Se en stor intervju med Windahl och Knutsson i botten av artikeln.

”Att livesända djungeln, det vore något”

Vad är den största utmaningen med att möta alla dessa spanjorer på WPT, som levt med padel hela sitt liv?
— Det är kanske ingen nyhet men det är totalt krig från dag ett, match ett i förkvalet. Det är tävling, det är totalt krig. Och som konkurrensen är där så kan man lika väl vinna tre matcher som vi gjorde sist som att åka i första som vi gjorde i första tävlingen. 

De svenska spelarna: ovan nämnda duo samt Simon Vasquez och Douglas Rutgersson, kommer inte att kunna följas via någon stream den här helgen (om det inte går till kvartsfinal). Men i veckan kom Padelfeber med nyheten att Padel-Television, som sänder Swedish Padel Tour, förhandlar med WPT om att sända svenskarnas matcher. 

— Att få livesända djungeln därnere, det vore något för alla padelälskare. Jag tror inte det är som många har föreställt sig. Jag tror inte många kan föreställa sig det slitet och det kriget, säger Daniel Windahl.  

— Som jag har förstått det så är det sjukt många som vill följa oss så jag vill bara säga tack och kul att ni vill följa, säger Calle Knutsson. 

TV: Stor intervju med Daniel Windahl och Calle Knutsson

Vi ursäktar den dåliga ljudkvalitén — mikrofonen strulade för oss.

Den här artikeln handlar om: