William Sjögren Gomez.
Foto: Privat
Padelfamiljens blogg
”Min son upplevde padel innan han ens var två månader”
ANNONS

Det känns så himla kul att Magnus Carlberg, Suzanne Karlsson och jag träffar på så många goa padelspelare i Facebookgruppen Padelfamiljen. Då detta är mitt första blogginlägg på Padeldirekt tänkte jag berätta hur sagan om Padelfamiljen började.

Det var för två år sedan som jag fick idén att skapa en grupp för alla oss som gillar padel. Jag föreställde mig en grupp där vi kunde ställa stora som små frågor och att de med mer kunskap kunde hjälpa de nya, samt att vi oavsett erfarenhet kunde inspirera och sprida padeglädje till varandra. 

Den 21 mars 2019 tog jag modet till mig och skapade en Facebookgrupp som jag döpte till Padelfamiljen. Namnet kändes passande för de jag träffade inom padeln var så otroligt trevliga, ja det var som att vi var en stor familj. Den härliga stämning inom sporten hoppades jag även skulle smitta av sig i gruppen. Med namnvalet tänkte jag även på min egna familj då det var min sambo Katrin som tog med mig till en padelbana för första gången och på min son Milan som fick uppleva padel innan han ens var två månader. 

Jag måste erkänna att i början var det en del jobb med att få igång engagemanget och att öka medlemsantalet. Till min glädje började sedan fler och fler hitta till gruppen. En av medlemmarna som stod ut lite extra hette Magnus Carlberg. Han var aktiv, delade frikostigt med sig och verkade brinna för padel. Jag läste allt Magnus skrev och det var som att han ville hjälpa till att driva gruppen framåt.

Padelfamiljen ökade i antalet medlemmar och jag kände att det både vore roligt och klokt att vara en till att sköta gruppen. Magnus var ett självklart val och än idag kan jag tänka på hur kul det var när han kom in i bilden och sedan dess har han spridit sådan värme och omtanke i gruppen.

Hoppar vi fram i tiden så hade gruppen vuxit en aning och en ny medlem visade framfötterna. Suzanne Karlsson hette denna medlem och hon hade en sådan positiv ton i allt hon skrev. Hennes engagemang smittade av sig på mig och det kändes verkligen som att hon älskade padel.

Innan jag kontaktade Suzanne kollade jag med Magnus om han också tyckte att det var en bra idé att fråga om hon ville vara med oss. Jag minns så väl mitt första telefonsamtal med Suzanne och hur hon så glatt tackade ja till att vara med att sköta gruppen. Hennes energi och glädje var precis det som Magnus, jag och alla medlemmar behövde.

Numera är Padelfamiljen Sveriges största padelcommunity. 15 000 padelspelare på en plats där engagemanget flödar och en stämning som får mig på gott humör varje gång jag kommer in i gruppen. Vid start hade jag inte kunnat föreställa mig att vi en dag skulle vara så många padelvänner på en och samma plats, att vi sitter med i juryn till Padelgalan, samarbetar med PadelDirekt och Padelmässan, utser månadens medlem, har erbjudanden och tävlingar plus mycket mer kul.

För mig är gruppen ren och skär glädje och därför vill jag passa på att tacka alla fantastiska medlemmar och även Magnus och Suzanne så klart.

Tills vi ses igen i Padelfamiljen så säger jag som Magnus, may the bandeja be with you!

Kommentera gärna blogginlägget på Padelfamiljens facebooksida — och kom gärna med idéer på vad du tycker att det borde bloggas om här på PadelDirekt.se!



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: