FIP-turnering

FIP Gold till Sverige om tre veckor

ANNONS

Nu tar Swedish Padel Open ytterligare ett steg i utvecklingen för världens snabbast växande sport.
31 maj–6 juni arrangeras den första tävlingen i Sverige av Internationella Padelförbundet (FIP) tillsammans med Swedish Padel Open och Svenska Padelförbundet. 

Samarbetet och nya tävlingen möjliggör bland annat för fler padelspelare att plocka rankingpoäng och därmed ta sig in bland den absolut högsta padeleliten.

— Vi har startat ett väldigt viktigt samarbete med det Svenska Padelförbundet. Nu har vi ett väldigt bra samarbete och under den första veckan i juni kommer vi att spela årets första FIP Gold, den viktigaste FIP-turneringen, utanför Spanien och det blir i Stockholm, Sverige. Vinner du en FIP Gold får du hela 80 poäng, sade Internationella Padelförbundets president Luigi Carraro till PadelDirekt för två veckor sedan.

— Frankrike, Nederländerna och Spanien är alla arrangörer men inte Sverige. Det har nu ändrats efter att vårt samarbete kommit igång, konstaterade Carraro.

FIP-Gold i Stockholm arrangeras av Swedish Padel Open 31 maj–6 juni 2021.

Matcherna hålls på Ultimate Padel i Upplands Väsby och i prispotten finns 200 000 kronor. I nya samarbetet med Svenska Padelförbundet och Internationella Padelförbundet skapar Swedish Padel Open arenan för padelsporten att växa ytterligare på både amatör- och professionell nivå. Med utökat antal matcher ges fler tillfällen för ranking för alla spelare rankade lägre än 15 på världstopprankingen. Ju fler tävlingar som arrangeras, desto större möjligheter får svenska och internationella talanger att höja sin ranking och nå världseliten i World Padel Tour.

FIP-Gold i Stockholm går av stapeln den 31 maj – 6 juni på Ultimate Padel i Upplands Väsby. På plats i Stockholm väntas både svenska padelstjärnor och elitspelare som Miguel Lamperti och Juan Martín Díaz Martínez, som i senaste WPT Open i Alicante nådde semi- respektive kvartsfinal. Padelsportens enormt snabba framfart skapar också stort publikintresse, men för årets upplaga tar arrangören självklart hänsyn till rådande restriktioner.

— Vår målbild är att få kalla padel Sveriges nya nationalsport och vad passar då bättre än att spela finalerna i en tävling arrangerad av Swedish Padel Open på Nationaldagen den 6 juni. Samtidigt är vår avsikt att på längre sikt skapa förutsättningar för padelsporten att bli en del av Olympiska Spelen, säger Urban Johansson, vd på Swedish Padel Open.

Redan tidigare i år presenterade Swedish Padel Open sitt samarbete med Svenska Padelförbundet/CUPRA Swedish Padel Tour som möjliggör fler speltillfällen för den svenska eliten.

— För svensk padel skapar nya tävlingen fantastiska möjligheter för fler svenska spelare att skaffa sig tävlingspoäng och samtidigt få större erfarenhet på internationell nivå. Vi ser nu fram emot en spännande tävling i Stockholm, säger Kent Persson, styrelseledamot i Svenska Padelförbundet.

Swedish Padel Open äger även rättigheterna för World Padel Tour i Sverige och arrangerar Areco Malmö Padel Open som en del i World Padel Tour på Malmö Arena den 10 – 14 november 2021.

Den här artikeln handlar om: