Simon Vasquez.
Foto: PadelDirekt.
Swedish Padel Tour

Efter utbrottet — Vasquez anmäld av domarkomittén

ANNONS

Efter utbrottet på banan och kommentarer i sin podcast har nu Simon Vasquez anmälts av förbundets domarkomitté. 
Nu ligger ärendet hos Svenska Padelförbundets styrelse. 
— Vi reagerade starkt, säger domarchefen Mats Harich till PadelDirekt.  

Det har varit veckans samtalsämne i padel-Sverige. Efterspelet till det som inträffade under den tredje SPT:n förra helgen i Mölndal. Det var då, i den avslutande gruppspelsmatchen på herrsidan mellan Simon Vasquez/Cayetano Rocafort och Viktor Stjern/Pierre Bonfré som Vasquez ilsknade till mot domaren Hawler Rabun och bland annat skrek: `Det är helt sjukt hur vi inte kan spela om den bollen. Det är helt patetiskt´. 

Senare under veckan diskuterade Vasquez och padelprofilen Patric Persson händelsen i sin podcast ”Padel med proffset och jag”. I den fick domaren Hawler Rabun ta emot ”veckans skott” — ett stående inslag där duon kritiserar någon som de tycker gjort någonting mindre bra. Denna vecka benämndes skottet som ett ”nackskott”. 

Både Simon Vasquez och Hawler Rabun har kommenterat händelsen och podcastuttalandet i en artikel som publicerades på PadelDirekt i går. 

Efter både podcasten och incidenten i helgen väljer nu domarkommitén att anmäla Simon Vasquez till förbundet. 

Vi reagerade starkt och har lämnat in en anmälan till förbundet. Vi vill inte på något sätt sätta dit Vasquez. Vi vill veta vad som är okej att säga om en domare. Därför gör vi denna anmälan, säger Mats Harich till PadelDirekt. 

Vad kommer att hända nu?
Vi håller på att bilda en disciplinkommitté, men formerna för den är inte klar. Och eftersom det kommer att ingå folk från domarkomittén i det som senare ska bli en disciplinkommitté kan ärendet inte tas upp där utan det måste gå via förbundsstyrelsen. 

Du menar eftersom ni då inte skulle kunna behandla ärendet objektivt?
— Ja. Så det är förbundet som kommer att besluta i frågan. 

Är det som Simons sätt att uttrycka sig i podden eller det han sa på banan som han anmäls för?
— Vi tror att han kallade domaren för luder på banan och det känns inte bra. Så det är både och. 

Simon pratade med PadelDirekt i går och pratade om att man måste kunna ta segmentet med ”skottet” i podden med humor och att det inte är allvarligt menat. Förmildrar det hans uttalande?
— Det kan jag inte kommentera. 

Den här artikeln handlar om: