Bilderna är prototyper.
Foto: Central Padel Nordic
Nya padelbanor

Ny stor satsning på utebanor — fem nya anläggningar snart klara

ANNONS

I dag gick Central Padel Nordic ut och bekräftade datum för sin stora satsning på utebanor i Stockholm och Sverige. 
Inte mindre än fem utomhusanläggningar kommer stå klara 2021 med flaggskeppet vid Norra Djurgårdsstaden, tio banor, som den stora satsningen. 

Anläggningarna är:

  • CPN Norra Djurgårdsstaden: 9 dubbel 1 singel. Öppnar 21 maj. 
  • CPN Näsby Slottspark, Täby: 3 dubbel. Öppnar i juni. 
  • CPN Fabriksparken, Sundbyberg: 1 dubbel. Öppnar i maj. 
  • CPN Västanå Slott, en dryg timme från Jönköping: 1 dubbel. Öppnar i sommar.
  • CPN Siggesta Gård, Värmdö: 2 dubbel. Öppnar i sommar, datum inte klart. 


Personerna bakom konceptet heter Alexandra Fromholtz och Hassan Kasujja. Alexandra Fromholtz beskriver de som ”två padeltokiga entreprenörer med mycket driv som vill vara med och bidra till sporten och som har ambitionen att revolutionera den”. 

Vi tycker att det finns en avsaknad av en naturlig mötesplats kring padeln likt den som finns i Spanien. Barnen käkar glass, familjen kommer och man umgås före och efter. Andra i branschen satsar på att bygga stora hallar utanför centrum med fokus på enbart padel. Vi vill snarare vara ledande i att erbjuda en exklusiv satsning utomhus och centralt, det ska kännas som ett naturligt ställe att besöka oavsett om man ska spela padel eller ej, säger Alexandra Fromholtz till PadelDirekt. 

Centret vid Norra Djurgårdsstaden som blir den stora satsningen kommer att ha flera sidoaktiviteter förutom padeln såsom utomhusgym, pingis och restaurangverksamhet. Anläggningarna ska också präglas av en hållbar inställning, berättar Alexandra Fromholtz.

Drivs av solenergi

Anläggningen i Norra Djurgårdsstaden är en stor satsning med fokus på kvalitet, hållbarhet och upplevelse. Här kommer man snart kunna spela padel på tio utomhusbanor under bar himmel, träna på utegymmet som drivs av Actic, kolla padel eller helt enkelt bara komma förbi för att umgås över en bit mat eller något kallt i glaset. CPN vill bort från prestation och resultat och vill snarare skapa ett community av blandade människor, där vissa spelar padel, andra gymmar och en grupp som bara älskar god mat.

— Vi har en tydlig hållbarhetsvision och fattar ständigt beslut om det som är bäst för vår planet. Vi kommer drivas av solenergi tillsammans med Svea Solar och jobba med hållbara råvaror i restaurangen. Utöver vår satsning inom hållbarhet klappar våra hjärtan för FN:s globala hållbarhetsmål Zero Hunger. För varje bokad padeltimme skänker vi 4 måltider till FN-förbundets initiativ Zero Hunger. Detta är en hjärtefråga för oss på CPN. Tillsammans bekämpar vi svält och ger barnen en möjlighet att gå i skolan, forsätter Alexandra Fromholtz. 

Hon trycker också på att de vill vara inkluderande. Man behöver inte komma till några CPN:s anläggningar för att spela, man kan komma dit för socialt umgänge eller de andra aktiviteter som finns där. På det sättet kan det bli en väg in till padeln även för de som inte testat sporten innan. 

— Vårt uppdrag är att realisera padelns potential, från en sport för några till en livsstil för många. Vi vill bort från resultat och prestation och vara dörröppnare för fler till den underbara sport som padeln faktiskt är. Vi vill skapa en plats för allmänheten där alla känner sig välkomna oavsett om man spelar padel eller ej. Därför planerar vi för olika aktiviteter som uppskattas av fler, säger initiativtagaren.

Euro Finans och Femme Open i kalendern

Men givetvis kommer det också satsas på högkvalitativ padel, berättar Alexandra. Utöver noggrant utvalda padelbanor kommer Guillermo Belmonte ansvara för driften på alla fem anläggningarna. Guillermo är uppväxt på padelbanan och har stor erfarenhet inom sporten. Han känner även flera av proffsen på WPT — så att stora namn dyker upp på någon av CPN:s anläggningar för gästspel ska inte ses som en omöjlighet. 

— Så är det. Sen kommer vi att ha turneringar som Femme Open och Euro Finans på plats. 

Är detta ett koncept som ni kommer vilja utveckla på andra platser?
— Vi på CPN springer snabbt och vill bygga ett padelimperium med fokus på upplevelsen och det sociala. Våra ambitioner är att vi de kommande fem åren ska vara bland de främsta aktörerna i norden som erbjuder den trevligaste padelupplevelsen. Vi har också koll på andra marknader i Europa och Nordamerika. 


Detta händer i padelväg på Norra Djurgårdsstaden i sommar:

  • Femme Open
  • Euro Finans Invitational. Sveriges Padelelit och internationella spelare gör upp (sänds på C More).
  • Peas of Heaven Open
  • Slazenger Open
  • Summer Camp 9-12 & 13-16
  • Taverna Brillo Open
  • Sthlm krogpadel
  • CPN x Norrsken turnering
  • Swe tonic x Brillo Pizza
Den här artikeln handlar om: