Ji Vichitong / Johanna Aybar, Johanna Livijn och Katrin Zytomierska.
Foto: Femme Open
Svensk Padel

Så spelas Femme Opens utomhustour: ”Så jäkla roligt”

ANNONS

Femme Open är Sveriges största padeltävling för damer.
Om tre veckor startar deras nya, coronaanpassade tour med NK som första anhalt.
— Det ska bli så jäkla roligt, vi är sjukt taggade, säger medgrundaren Johanna Aybar.

Det är svåra, ovissa tider för alla former av evenemangs- och tävlingsarrangörer. Covid-19 har härjat i Sverige i nästan 15 månader och Folkhälsomyndighetens rekommendationer har lett till att i princip all turneringsverksamhet varit på paus längre än man någonsin kunnat drömma mardrömmar om.

Men lagom till försommaren drar Femme Open i gång tävlingar i liten skala. 26–27 maj går den första av fyra inplanerade utomhusturneringar av stapeln på NK Padel & Social by Ascaro.

— Det blir en supercorona-anpassad tävling med slot-tider för att så få som möjligt ska träffas. Vi har inte kommit ut med inbjudan än för att vi vill se exakt hur vi gör med spelschemat, säger Johanna Aybar, en av Femme Opens tre medgrundare, till PadelDirekt.

Sedan släpper hon något som kan beskrivas som en bomb, utifrån att Femme Open välkomnar padelentusiaster på alla nivåer till sina tävlingar.

— Amanda Girdo har frågat oss om hon får vara med nu på NK, hon hörde faktiskt av sig så det hoppas vi på.

Oj! Varför tror du att hon lockas av att spela Femme Open?
— Jag tror hon tycker att det är ett roligt forum och kul ställe att spela på, NK är ju unikt.

En annan stor padelstjärna är Femme Open-ambassadör och god vän med en av grundarna Katrin Zytomierska: SPT 2021-drottningen Baharak Soleymani. Men ”Barre” är inte aktuell för spel.

— Nej Barre vill främst vara förebild och uppmuntra fler kvinnor att tävla. Men det blir jättebra nivå på NK och riktigt bra priser, många tycker helt enkelt det är värt att spela. De som är med på NK har spelat ett tag så det blir lite premiumtävling så där. Alltså, alla är så klart välkomna men anmälningsavgiften är högre och så.

Att Sverigeettan Girdo hört av sig säger en del, känner jag.
— Ja, då förstod man ju ännu mer vilken otrolig efterfrågan det är. En tjej som varit med förut hörde av sig och ville veta säkert vilket datum det blir, för att hon åker hit från Marbella och behöver boka flyg.

Femme Opens preliminära utomhustour 2021

  • 26–27 maj, Stockholm: NK Padel & Social
  • 5-6 juni, Stockholm: Norra Djurgårdsstaden

  • September, Åre Torg

— Sen kommer vi köra på Åre Torg, på en pop up-bana. Vi är i dialog med Skistar om ett samarbete. Förhoppningsvis i september, vi försöker att hålla oss lokalt tills coronaläget blir bättre. Så vi håller tummarna för att det går att genomföra, säger Johanna Aybar

  • September i Marbella, Spanien

— Vi kör bara utomhus nu och vi jobbar med slot-tider på alla turneringar. Så man inte träffar onödigt många spelare.

Femme Open var den klart största arrangören av dampadeltävlingar (endast kvinnor får spela) innan covid-19 bröt ut i början av 2020 och belönades med Padelgalans pris ”Årets ambassadör”.

Enligt Johanna Aybar är intresset för att anmäla sig större än någonsin. 

— Det är jättesmickrande att även företag är väldigt intresserade av Femme Open nu, inte bara spelare. 

Hur tänker ni kring covid-19-situationen, utöver att ni kör utomhus i sommar?
— Om vaccinationerna kommer i gång och vi får slut på smittspridningen blir det även tävlingar inomhus i hela Sverige. Vi har typ 15 spelplatser som det bara är att trycka på knappen på och köra, när allt känns okej med corona igen och vaccinationen fungerar.

Några av destinationerna som Femme Open har planerat för hösten är Göteborg, Helsingborg, Örebro, Sundsvall, Malmö, Umeå, och Luleå.

— Det skulle vara så roligt att komma ut i Sverige, det har hela tiden varit vårt mål. Men vi spikar inga inomhustävlingar innan rekommendationerna ändras, så alla spelsugna kvinnor får hålla till godo ett tag till.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: