Foto: World Padel Tour / Nent
World Padel Tour

Klart: TV10 sänder WPT-finalerna i Santander och Marbella

ANNONS

Efter den historiska premiären av padel-sändningen i TV10 står det nu klart att ytterligare två World Padel Tour-finaler sänds linjärt. Turneringarna det handlar om är Santander Open och Marbella Masters. 

Den 11 april tidigare i år var en historisk dag i padel-Sverige. För första gången någonsin sändes sporten i linjär tv när World Padel Tour-finalerna från årets första deltävling i Madrid avgjordes. 

På tisdagen stod det klart att Nent, som äger de nordiska rättigheterna till World Padel Tour, sänder finalerna av Santander Open och Marbella Masters. 

Även denna gång sänds både dam- och herrfinalen på TV10. 

— Jag var superglad över att det var så många som tittade på TV10 senast och att kanalen har förstått att vi måste bjuda på det här igen, säger kommentatorn Peter Jihde om beskedet. 

Han fortsätter: 

— De som planerade tablåerna hajade direkt att det här var toppen att ha en söndagsförmiddag. Vi hade flera gånger så många tittare som en vanlig söndag när vi körde senast. Padel-Sverige vill helst ha padel dygnet runt i alla kanaler som finns i hela världen, säger Peter Jihde. 

Nästa World Padel Tour-turnering går i Vigo och spelas från 9 till 16 maj. Efter det är det dags för Santander Open mellan 24 och 30 maj där alltså finaldagen går på TV10.

Sedan spelas årets första Masters i Marbella 7-13 juni där finaldagen på söndagen sänds i linjär tv. 

Vad är det för skillnad att kommentera på TV10 kontra Viaplay? 
— Alla matcher vi gör så förutsätter vi att den mest kunnige tittaren sitter där och tittar, sen har vi också den nyförälskade padel-tittaren som kanske ser sin första sändning. Du måste alltid i alla sammanhang tala till alla, säger Peter Jihde. 

Grundtanken till sändningarna är att Sofia Arvidsson ska vara expert på TV10, precis som vanligt. Om det blir fler turneringar som sänds i TV10 i framtiden är ännu oklart. 

— Tittar väldigt många på TV10 dem här matcherna kommer ju vårt företag att förstå att det är något vi kommer göra ännu oftare, så funkar det ju, säger han. 

Till sist, vilka vinner Vigo Open? 
— Det blir en favorit i repris från Alicante. Galan och Lebron samt Gemma Triay och Salazar var så pass överlägsna senast. Det kanske är fegt, men det tror jag. 

Samtliga matcher från World Padel Tour, från kvartsfinaler till finaler sänds på Viaplay. 

Den här artikeln handlar om: