Foto: World Padel Tour & Foto: Filip Isacsson
Svensk Padel

Världseliten till Sverige igen — Studio Padel sänder: ”Hur stort som helst”

ANNONS

Den 19–22 augusti kommer några av världens bästa padelspelare till Sverige. Mitt i centrala Jönköping ska WPT-stjärnor som den stekhete Miguel Lamperti och Patricia Llaguno spela uppvisningsmatcher utomhus under nya eventet Småland Padel Masters. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande.
— Det blir underhållning av högsta klass, säger Jordi Linares Rossell, en av initiativtagarna till arrangemanget.

Småland Padel Masters kommer att bjuda publiken på padel av högsta klass. Dels ska Smålands bästa spelare utses, dels ska världseliten spela uppvisningsmatcher. Tävlingarna avgörs mitt i centrala Jönköping – på en uppbyggd bana utomhus.

— Vi brinner för padel och tror verkligen att det finns ett sug efter ett sånt här arrangemang. Vi tar hit åtta av världens bästa herr- och damspelare, bland annat den populäre Miguel Lamperti. Det blir underhållning av högsta klass, säger Jordi Linares Rossell.

Småland Padel Masters ska bli ett årligt event, en folkfest. Förstapriset kommer att ligga på 10 000 kronor plus gåvor och 5 000 kronor plus gåvor för andraplats.

— Vi är medvetna om att det kanske inte blir någon publik, men vi kommer att arrangera tävlingarna ändå. Blir det ingen publik på plats, kan de ändå se matcherna via Studio Padel på Youtube, säger Jordi Linares Rossell.

Kvartsfinalerna hålls vid Hooks Herrgård, medan finalspelet och uppvisningsmatcherna avgörs på en arena precis utanför Elite Stora Hotellet i centrala Jönköping. Arenan byggs upp för just det här eventet och kan, om det är tillåtet, ta emot 600 sittande åskådare.

Bakom arrangemanget står Jordi Linares tillsammans med sin bror Milko och Marcus Karlberg, tre unga killar som har blivit bitna av nya innesporten. I fjol öppnade de en padelhall i Vaggeryd och i höst öppnar de ytterligare en i centrala Jönköping.

— Småland Padel Masters har inget med våra hallar att göra, utan det var bara en idé som vi inte kunde släppa. Det kommer att bli hur stort som helst.


 

Världsstjärnorna som kommer till Jönköping:

Herrar: Javier Ruiz, Spanien (värlsdrankning: 13), Uri Botello, Spanien (13), Martin Di Nenno, Argentina (18), Miguel Lamperti, Argentina (22). 

DamerPatricia Llaguno, Spanien (11), Carolina Navarro Björk, Spanien (16), Virginia Riera, Argentina (17), Cecilia Reiter, Argentina (27).


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: