Familjen Hansson bygger padelhall på gamla lantbruket.
Foto: Privat
Nya padelbanor

TV: Tvåbarnsfamiljens drömprojekt snart klart: ”Måste nog ringa min chef”

ANNONS

Bygget av Hjärups Gårdspadel i Skåne har nu pågått i över fyra månader och det är dags att kolla med familjen Hansson hur det går med allt.
Kan de öppna sin drömverksamhet i sommar, som beräknat?
Håller tidsplan och budget?

— Vi var kanske lite optimistiska när vi räknade på hur många dagar det skulle ta att färdigställa hallen. Vi hade underskattat hur lång tid saker tar kan man säga, säger Kristian Hansson, pappa i tvåbarnsfamiljen och den som sköter det mesta av byggnationen.

Han är just nu tjänstledig från jobbet som psykolog, och är precis på väg att ringa sin chef för att förlänga ledigheten.

— Ja jag har ju inga inkomster just nu... men i dag eller i morgon måste jag nog ringa min chef och be om ledigt en månad till. Vi hade ju räknat in ”vanliga” semesterdagar som arbetsdagar här i den blivande padelhallen när vi satte upp tidsplanen, men har insett att vi behöver prioritera familjen och aktiviteter för våra barn också, säger Kristian till PadelDirekt.

När han säger ”vi” syftar han på sig själv och frun Kajsa Hansson Sigvardsson, paret som ligger bakom projektet på lantgården i Hjärup, drygt tio minuter från Malmö.

— Jag tycker fortfarande att det är jättekul att driva det här bygget. Sen har man dagar när man inte är jättemotiverad att ta itu med vissa problem, det är mindre kul. Men jag skulle nog säga att det är åtminstone 80 procent roligt, förklarar Kristian Hansson och skrattar.

Vilka är problemen du nämner?
— Alltså det är inga jättestora problem, men till exempel när vi höll på att gjuta golvet var man osäker på att det kommer funka och bli rätt. Man har ju aldrig koordinerat sånt här tidigare, allt man gör är liksom första gången.

Vad händer just nu hos er i Hjärup?
— Just nu sätter jag upp en elva meter lång balk som väger några hundra kilo, som ska sitta vid väggen som ska skilja av vår sociala yta. Det är svårt att förklara, men det som är som en hel vägg med en låda uthuggen ur den.

Skadade sig när släggan svingades

Platschef och byggherre Kristian Hansson har efter fyra månaders hårt arbete hunnit uppleva en del smärta. Han är ju knappast van att jobba med tunga verktyg hela dagarna.

— När jag skulle dra in avloppet var jag tvungen att bila bort tjock betong, och så slog jag önder en liten slägga. Då blev jag tvungen att använda en jättestor slägga, som väger typ 15 kilo, och då drog jag på mig någon form av tennisarmbåge. Som tur är så är det vänster arm, så jag kan fortsätta spela padel ändå, berättar Kristian och skrattar.

Han jobbar drygt 50 timmar i veckan och börjar se ljuset i tunneln.

— Ibland känner man bara att man vill ha dit banan och spela, men jag kan se slutet nu när rummet börjar formas. Att gjuta golvet var en jättestor grej, ytfinishen är ganska snart klar så i princip hade de kunnat sätta upp banan om någon dag.

När är det planerat att banan ska levereras och monteras?
— I mitten av maj är det dags. Det ser man verkligen fram emot nu.



PadelDirekt kommer att följa familjen Hansson och deras bygge fram till öppningen i sommar. Häng med här på sajten och i Facebookgruppen PadelFamiljens uppdateringar.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: