PadelDirekt på plats på SPT 3
Foto: PadelDirekt.
Swedish Padel Tour

Därför anmälde sig Windahl/Knutsson till SPT sista dagen

ANNONS

Daniel Windahl och Calle Knutsson gick hela vägen till WPT-previan (kval) via tre segrar i förkvalet — en historisk prestation av ett helsvenskt par.
Nu har succéduon laddat om för att försvara sin SPT-titel från i mars.

Se intervju i spelaren ovan. Vi ber om ursäkt för bakgrundsbruset.

— Det känns bra för min del, bra i både huvud och kropp, säger Daniel Windahl när vi träffar honom på Every Padel i Mölndal där det i helgen arrangeras deltävling 3 på Swedish Padel Tour.

Du drog på dig en skada inför WPT-kvalet i Alicante. Är du återställd?
— Det ska vara helt återställt, jag har inte känt något på sex dagar nu.

Hans partner Calle Knutsson säger även han att formen är på topp. Han spricker sedan upp i ett stort leende (ännu större än vanligt!) när han får frågan om hur det är att ha en lillasyster, Hanna Knutsson, på nästan samma nivå som han själv. Hanna gör nämligen säsongsdebut på SPT i Åby Arena i Mölndal på lördagen.

— Man hade kunnat tro att vi sitter hemma och pratar padel på middagarna hemma... men det blir inte riktigt så. Hanna är jättetaggad att få tävla här i helgen. Hon gör sin satsning i sin egen regi, även om hon tränar med Andréas Johansson här i Helsingborg precis som jag. Vi korsar inte samma vägar ändå, men sen har vi ändå en syskonrelation så jag kan inte vara för mycket coach heller. Utan hon kör sin padel och jag kör min padel, säger Calle Knutsson.

Är det så att hon ser upp till dig, att du blir något av en förebild?
— Så klart, det är skitkul att Hanna väljer att köra padeln och kan jag vara en förebild för henne så är det fantastiskt. Samtidigt försöker jag låta henne göra sin grej, det är nog då det blir roligast. Och det gör hon också. Jag hoppas hon tar chansen att köra järnet i helgen. 

Blir det svårt att undvika att coacha henne helgen, eller kan du hålla distans där?
— Jag håller lite distans ja, i helgen får vi nog försöka fokusera på vårt.



Den här artikeln handlar om: