Foto: PadelDirekt / World Padel Tour
Krönika
Favoriternas långfinger — denna WPT-säsong blir den jämnaste någonsin
ANNONS

För två veckor sedan i World Padel Tour-premiären i Madrid på herrsidan. Favoriterna och 2020 års stora giganter på herrsidan, Alé Galan och Juan Lebron, åker chockartat ut i kvartsfinal. 

För två veckor sedan i Madrid på damsidan. Favoriterna och det nykomponerade stjärnparet med Alejandra Salazar och Gemma Triay åker oväntat ut redan i semifinal. 

Två besvikelser summerade årets första World Padel Tour-turnering. Det förde givetvis med sig en drös av spekulationer i uppladdningen inför den andra World Padel Tour-turneringen i Alicante, ofta svartvita sådana. 

På den ena sidan fanns frågeställningar som: ”Har Juan Lebron och Ale Galan tröttnat på varandra?” ”Är det ett break-up på gång?” ”Passar inte Gemma Triay och Alé Salazar ihop?” ”Varför fortsatte inte Gemma Triay spela med Lucia Sainz?”. 

På den andra sidan fanns dock bara en rak fråga: ”Kan stjärnparen komma tillbaka med revansch i sikte i Alicante?

Svaret blev tydligt när Alicante Open avgjordes i helgen. 

PadelDirekt var på plats i arenan tillsammans med runt 400 personer i publiken. Det var tydligt att Ale Galan och Juan Lebron samt Gemma Triay och Alejandra Salazar ville ge ett långfinger till de som tvivlat efter nederlaget i Madrid. 

De båda paren spelade ”håll-käften-padel” från första nedsläppta serve på torsdagen till den sista slagna smashen på söndagen. 6-0, 6-1 i damfinalen och 6-0, 6-4 i herrfinalen talar sitt tydliga språk! För den morgontrötta var helgen inte något vidare, i normala fall brukar herrfinalen inte ha börjat innan klockan 12. Denna gång var båda finalerna avgjorda innan dess.

Alla frågor som fanns innan turneringen i Alicante är nu besvarade. Ale Galan, Juan Lebron, Alejandra Salazar och Gemma Triay blir alla otroligt slagkraftiga denna säsong. 

På herrsidan är Ale Galan och Juan Lebron utmanade av ikonerna Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin samt det nyfunna paret i Franco Stupazchuk och Alex Ruiz, som verkar trivas så bra med varandra både på och utanför banan. 

På damsidan är Alé Salazar och Gemma Triay utmanade av succéparet Ariana Sanchez och Paula Josemaria samt supertalangen Bea Gonzalez i par med Lucia Sainz. 

Nästa anhalt för touren är Vigo Open och det känns helt öppet om segern efter att favoritparen har räckt långfingret till de som tvivlade inför Alicante Open. 

Det är en klyscha som används ofta och inför nästan varje säsongsstart oavsett sport. Men jag säger det: Årets säsong av World Padel Tour blir den jämnaste någonsin.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: