PadelDirekt på plats i Alicante
Alejandra Salazar och Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Salazar/Triays osannolika finalkross: ”Största utskåpningen jag sett i en final”

ANNONS

12–1.
Titelförsvararna Ari Sanchez och Paula Josemaria åkte på en chockerade finalförlust när Gemma Triay och Alejandra Salazar storspelade i Alicante.
— Det har jag nog aldrig sett, säger kommentatorn Sofia Arvidsson om finalresultatet.

6–0, 6–1. I en final som var över på 59 minuter.

Slutresultatet i en på förhand oviss och spännande WPT-final — mellan paret som inte tappat set på två turneringar (Sanchez/Josemaria) och paret som inför säsongen var favorittippade —kommenterades nog bäst av Gemma Triay:

— Det går inte att förklara, säger Triay några minuter efter att matchbollen slagits in.

— Jag känner att allt gick vår väg. Ett par viktiga golden points vanns av oss och vi spelade stabilt från start. Jag är jätteglad, säger världsfyran.

Viaplays expertkommentator Sofia Arvidsson imponerades stort av Gemma Triay, som var bäst i världen 2020.

— Det är sån skillnad när hon vill ha bollen. Hur hungrig hon är i dag, jämfört med  Madridturneringen. Då backade hon och såg inte alls ut att vilja ha bollen som hon vill idag, säger Arvidssson.

Även Alejandra Salazar levererade sin kanske bästa match senaste året. Eller kanske åren, rättare sagt? Forehandspelaren överlistade sin forne partner Ariana Sanchez gång på gång genom att hitta perfekt placerade slag på utsidan av världsettan. 

Triay/Salazar vann statistiken över vinnande slag med förkrossande 28–10.

— De har inte haft en sportkepa i dag, summerade expert Arvidsson Sanchezs och Josemarias insats under det avslutande gamet.

Titeln på Alicantes WPT är den första för det nya samarbetet mellan Salazar och Triay. Att den kom tidigt på säsongen är nog ingen padel-kännare förvånad över — men att den kom på ett så extremt övertygande sätt får nog många spelare och tv-tittare/publik att fundera på hur dominant duon kan bli i år.

— Gemma dominerar verkligen i luften. Det är otroligt. Men vi har mycket att jobba på och är taggade på att återupprepa detta i nästa WPT i Vigo, säger Alejandra Salazar.

Se samtliga resultat från Alicante Open här. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: