Foto: Instagram
Svensk Padel

Kritiken mot kändisarna efter padelresan: ”Folk får tycka vad de vill”

ANNONS

En padelresa där bland annat kändisarna och podduon Sofia Wistam/Pernilla Wahlgren fanns med har fått kritik. 
Resan som gick till Malaga anordnades av researrangören Watchitlive trots att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man begränsar sina kontakter och sitt resande. 

På sociala medier har irritation mot deltagarna väckts. 

På plats på resan fanns bland annat en del kändisar/influencers för att bland annat spela padel — ledda av det före detta tennisproffset Magnus Norman. Så här löd några kommentarer i kommentarsfälten på Instagram. 

Sånt gäller inte en Wahlgrenare. Dom står över allt. Även restriktioner och FHM”, går det att läsa på en av de bilder på Instagram som Pernilla Wahlgren lagt upp från resan. 

”Bara så ni vet...detta sticker verkligen i ögonen på oss som gör allt för att följa rekommendationerna, för att inte riskera att bli sjuka eller att sprida smittan vidare. Detta medan andra gnäller på att deras jobb har försvunnit, samtidigt som de lever loppan med onödiga resor och träffar vänner”, är en av flera kommentarer på Sofia Wistams bilder på Instagram. 

Watchitlive var arrangören bakom resan. 

”Så omtänksamma ni är, våra kära IVA-sköterskor har alldeles för lite att göra. Får jag nominera er till Nobelpris i egoism?”, skriver en under en av deras postningar på Instagram. 

Göteborgs Posten har pratat med det före detta tennisproffset Magnus Norman, som bäst rankad tvåa i världen, samt Davis Cup-vinnare och i final i Franska Öppna. Norman ledde den 21 personer stora gruppen i Malaga, Spanien. 

Vi har ställt in den tre gånger när vi känt att det var fel läge att åka. Men nu, men de tester vi har gjort och den sjuka säkerhet som finns i Spanien… det var masker överallt och max fyra vid varje bord och utegångsförbud efter 23. Och vi var bara på hotellet med vår grupp, och sedan testades vi igen på Arlanda, så det kändes jättesäkert, säger han till GP. 

”Kan inte se att vi har gjort något fel”

Också Watchitlives vd, Johan Nyrén, har svarat på kritiken:

Man har haft synpunkter på att resan blev av över huvud taget. Men vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer, och skulle aldrig sätta upp något som är hälsovådligt. SAS flyger till Malaga och vi följer de instruktioner som flygbolagen har – liksom de lagar och regler som gäller i Spanien och i regionen Malaga. Så jag kan inte se att vi har gjort något fel. Folk får tycka vad de vill, men vi hade ett antal människor som ville åka på den här resan, som dessutom blivit framflyttad ett par gånger. 

Så här skriver Folkhälsomyndigheten när det kommer till resor: ”Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. Du bör inte träffa personer utanför din mindre krets, varken på hemorten eller på resmålet.” 

Även journalisten Ann Söderlund och media-profilen Antiha Clemence var med på resan. Ingen av personerna har i sina postningar svarat på kritiken. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: